Новини
28 Червня 2022
633

Whirlpool продає російський бізнес турецькій компанії

Компанія  Arcelik готова заплатити понад €220 млн 

Турецька Arcelik підписала угоду з Whirlpool EMEA S.p.A про купівлю її російських активів–АТ “Індезіт Інтернешнл” та ТОВ “Вірлпул Рус”. Сума операції, як очікується, не перевищить €220 млн.

Як зазначили в турецькій компанії, виплати планується розтягнути на десять років, пише “Інтерфакс”.

Згідно з підсумками угоди Arcelik отримає виробничі потужності в Липецьку, що дозволяють випускати 2,8 млн холодильників та пральних машин на рік.

Окрім росії, компанії, що купуються, працюють у Киргизстані, Таджикистані, Туркменістані, Узбекистані, Вірменії, Грузії, Азербайджані, Казахстані, білорусі та Монголії.

Arcelik A.S. — міжнародна компанія, виробник великої побутової техніки зі штаб-квартирою в Стамбулі. Контролюється найбільшим у Туреччині фінансово-промисловим конгломератом Koc Group.

Whirlpool Corporation — американська фірма, з головним офісом в Benton Harbor (штат Мічиган). Займається виробництвом і продажем побутової техніки. До головних продуктів, які виробляє фірма, належать пральні машини, холодильники й техніка для кухні.

Нагадаємо, у Києві заарештували активи компанії, якою володіли особи з близького оточення президента рф володимира путіна.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram