Новини
10 Квітня 2019
561

Wells Fargo продає пенсійний підрозділ за $1 млрд

Водночас акції банку подорожчали на 2,5%

Фото: Flickr/Mike Mozart

Четвертий за величиною банк в США Wells Fargo веде переговори з фінансовою компанією Principal Financial Group щодо продажу свого підрозділу з обслуговування пенсійних планів. Сума угоди може перевищити $1 млрд, повідомляє Reuters.

Інвестори відреагували на новину покупкою активів банку, що призвело до їх подорожчання більш ніж на 2,5%.

Якщо переговори пройдуть успішно, то про угоду буде оголошено найближчим часом. Очікується, що підрозділ з обслуговування пенсійних планів банку Wells Fargo розширить аналогічний бізнес Principal Financial Group.

Фінансова група Principal Financial, ринкова капіталізація, якої становить $14,5 млрд, спеціалізується на управлінні фінансовими інвестиціями і страхуванням.

Wells Fargo вже кілька років намагається ліквідувати наслідки, викликані скандалом, що розгорівся в вересні 2016 р. Тоді співробітники банку були звинувачені в неправомірних діях заради виконання плану продажів. Протягом декількох років вони відкрили близько 3,5 млн рахунків без відома клієнтів і нав’язували їм послуги, щоб отримувати премії за виконання плану продажів. З тих пір Wells Fargo не раз був фігурантом фінансових розглядів.

Wells Fargo поступово розпродає свої активи. У 2018 р. Wells Fargo оголосив про операції з продажу 52 філій в Індіані, Мічигані, Огайо та Вісконсині компанії Flagstar Bancorp, а також про продаж за $1,7 млрд свого автофінансового бізнесу в Пуерто-Ріко місцевому підрозділу Popular Inc.

Нагадаємо, італійський банк UniCredit готує пропозицію щодо покупки великої частки в німецькому банку Commerzbank, який веде переговори про можливе злиття з найбільшим банком Німеччини Deutsche Bank.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram