Новини
2 Вересня 2019
700

Втратили ентузіазм: Виробники дронів йдуть з бізнесу

Деякі з найбільших компаній почали закриватися ще минулого року

Стартап-виробники звертають виробництво безпілотних літальних апаратів, попри залучені мільйони венчурних інвестицій та перспективу активного розвитку цього напрямку.

“Дрони повинні були стати незамінною частиною сучасного бізнесу – їх збиралися використовувати й в доставці посилок, й в сільському господарстві. Дотепер безпілотники вважаються важливою частиною майбутнього, однак ентузіазм гравців ринку, який спостерігався на старті зростання компаній-виробників, сьогодні почав згасати”, – пише Bloomberg.

Так, французький виробник Parrot SA оголосив в липні, що зупинить виробництво більшості своїх дронів. Розробник програмного забезпечення Airware Inc. залучив $118 млн від інвесторів, перш ніж припинити свою діяльність в кінці 2018 року, звільнивши при цьому 140 співробітників.

Минулого року вийшла з бізнесу й американська GoPro Inc., звільнивши сотні працівників. “Тоді в компанії своє рішення пояснили тим, що ринок наразі надзвичайно конкурентний”, – пише видання.

За даними Crunchbase, що займається збором інформації щодо приватних компаній, з моменту початку активного розвитку галузі було продано не менше 67 дрон-стартапів.

“Покупці варіюються від конкурентних операторів безпілотників до компаній в інших галузях”, – йдеться у повідомленні.

Додається, що венчурні капіталісти в період з 2012 по 2019 рік інвестували в безпілотники $2,6 млрд. “Їх ентузіазм почав згасати минулого року, коли у стартапів, заснованих під час “піку ажіотажу”, скінчилися гроші, перш ніж вони змогли вийти на прибуток. Через це багато з них просто не отримали додаткового фінансування”, – зазначається в доповіді компанії Teal Group, що займається аналізом ринку та прогнозуванням.

Нагадаємо, нещодавно Amazon запатентувала систему, з допомогою якої дрони-постачальники товарів виконуватимуть функцію камер безпеки. Їх можна буде “наймати” для спостереження за будинками.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram