Новини
24 Червня 2019
1 475

Багатофункціональний кур’єр: Amazon запатентував систему стеження за допомогою дронів

Пристрої повідомлятимуть власника про розбите вікно, відкритий гараж або пожежу

Amazon запатентувала систему, з допомогою якої дрони-постачальники товарів виконуватимуть функцію камер безпеки. Їх можна буде “наймати” для спостереження за будинками. Безпілотники зможуть надсилати власникові повідомлення про розбите вікно, відчинений гараж або спалах пожежі. Про це повідомляється на сайті Управління по патентах і товарним знакам США.

Як зазначається, функція спостереження безпілотника обмежується за допомогою геоогорожі – технології, що створює спеціальний віртуальний кордон навколо об’єкта спостереження. “Тому будь-яке зображення або дані, які дрон захоплює за межами геозони, будуть приховані або видалені. Таким чином у компанії вирішили проблему з конфіденційністю для всіх, хто не дав Amazon дозвіл на перегляд своїх будинків”, – йдеться у повідомленні.

І додається, що дрони можуть здійснювати обліт і перевірку щогодини, щодня або раз на тиждень. Вони можуть бути оснащені камерами нічного бачення й мікрофонами.

Зазначається, що заявку на патент компанія подала в червні 2015 року, але рішення було прийнято тільки у 2019-му.

Однак за інформацією The Verge, схвалений патент не означає, що Amazon коли-небудь запустить сервіс. Видання пише, що безпілотники в США давно використовуються для спостереження, особливо військовими.

“Наразі американські компанії теж починають вивчати, як їх можна використовувати для забезпечення безпеки будинку. Однак, рідко коли можна почути про таку роботу безпілотних літальних апаратів, які все ще знаходяться в зародковому стані. У той час як “Крило алфавіту” компанії Alphabet отримало схвалення від Федерального управління цивільної авіації на постачання в США, новий безпілотник Amazon цього ще не зробив”, – йдеться у повідомленні.

У свою чергу в Amazon стверджують, що сподіваються запустити комерційний сервіс “протягом декількох місяців”.

Раніше Investory News писали, що логістична компанія UPS почне в тестовому режимі використовувати безпілотники для постачання донорської крові та медичних зразків. До цього часу такі постачання, розпочаті в серпні 2018-го, здійснювалися кур’єрами на автомобілях.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram