Новини
28 Березня 2019
1 584

Дрон на кров: UPS впровадила швидкісну доставку

Разом з компанією Matternet UPS за три хвилини доставить донорську кров та медичні зразки дронами

Логістична компанія UPS почне в тестовому режимі використовувати безпілотники (дрони) для доставки ліків в лікарню міста Ролі (штат Північна Кароліна, США). Про це повідомляє видання Futurism.

За її даними, UPS в співробітництві з компанією Matternet, що виробляє дрони, має намір розширити програму доставки медикаментів і донорських матеріалів в одну із лікарень міста. До цього часу такі поставки, розпочаті в серпні 2018-го, здійснювалися кур’єрами на автомобілях.

“Безпілотник, контроль за яким буде здійснюватися дистанційно, буде летіти заданою траєкторією до майданчика для посадки на території лікарні WakeMed і центральної лабораторії патологічної анатомії”, – розповіли в UPS.

У компанії вважають, що використання дронів, оснащених спеціальним захищеним контейнером і здатних переносити повітрям вантажі вагою до 2,2 кг на відстань до 20 км, дозволить збільшити швидкість доставки ліків. Як підкреслює видання, це особливо важливо, коли справа стосується, наприклад, термінової доставки донорської крові. У разі, якщо експеримент буде визнаний успішним, в UPS розраховують вдосконалити систему постачання медичними препаратами та інших лікарень.

Цього року відразу кілька компаній заявили про свої плани використовувати дрони для доставки медикаментів і донорських матеріалів. Розробник безпілотників EHang надасть Клініці фармакології та трансплантології Lung Biotechnology PBC 1 тис. дронів для перевезення органів.

Zipline в жовтні 2016 р. запустила систему доставки крові і медикаментів в Руанді.

Amazon також продовжує розвивати свій проект з доставки грузів дронами Prime Air.

Як відомо, українська крмпанія Avision Robotics брала участь в розробці системи управління трафіком для дронів Unmanned Traffic Management (UTM) в рамках спільного проекту з американським космічним агентством NASA. Робота над проектом йшла чотири роки, і в лютому 2019 р. NASA і влада штату Невада оголосили, що запускатимуть систему в місті Ріно.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram