Новини
28 Лютого 2019
1 009

NASA тестуватиме систему моніторингу дронів української компанії

Українська Avision також розробила веб-сервіс і мобільний додаток, які дозволяють планувати польоти і моніторити флот дронів

Компанія Avision Robotics брала участь в розробці системи управління трафіком для дронів Unmanned Traffic Management (UTM) в рамках спільного проекту з американським космічним агентством NASA. Робота над проектом йшла чотири роки, і в лютому 2019 р. NASA і влада штату Невада оголосили, що запускатимуть систему в місті Ріно.

Avision Robotics заснована в 2014 р., має офіси в США і в Україні, розробляє SaaS-платформу для управління безпілотниками. Вона дозволяє дронам літати в повітрі без зіткнень, вибираючи безпечні маршрути. У структурі UTM, яка працює на загальнонаціональному державному рівні, компанія Avision є сертифікованим USS. UAS Service Supplier – це сервіс, за допомогою якого комерційні оператори безпілотників автоматично подають інформацію і авторизують свої польоти.

Avision також розробила веб-сервіс і мобільний додаток, які дозволяють комерційним і державним компаніям планувати польоти, моніторити флот дронів, управляти командою пілотів чи операторів.

Ця програма працює в США, Росії та Україні, в ній є офіційні дані про безпілотні зони в країнах. Тож з її допомогою можна планувати і здійснювати польоти згідно з чинними в Україні правилами.

Раніше Investory News писали про те, що у NASA остаточно схвалили відправку космічного корабля Crew Dragon компанії SpaceX Ілона Маска до Міжнародної космічної станції (МКС).

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram