Новини
26 Листопада 2020
983

Світовий банк виділить Україні майже $100 мільйонів на закупівлю вакцин від COVID-19 та обладнання

Банк продовжує співпрацювати з МОЗ у боротьбі з пандемією коронавірусу

Світовий банк спільно з Міністерством охорони здоров’я України готує проект із закупівлі вакцин COVID-19, а також обладнання для медзакладів на суму майже $100 млн, повідомляє Інтерфакс-Україна з посиланням на заступника міністра охорони здоров’я Світлану Шаталову.

“МОЗ спільно зі Світовим банком (СБ) запускає проект вартістю майже $100 млн. Ми опрацьовуємо всі документи. Насамперед ці кошти буде спрямовано на закупівлю вакцин від COVID-19, а також діагностичного та лабораторного обладнання для медзакладів”, — розповіла вона.

Шаталова зазначила, що коштом СБ реалізували проект контакт-центру МОЗ із COVID-19. Крім того, завершується реалізація проекту “Покращення охорони здоров’я на службі у людей” ($215 млн).

“У Вінниці, наприклад, будують новий лікувально-діагностичний центр серцево-судинної патології, при цьому коштом Світового банку закуплять обладнання, і центр повністю облаштують. На Волині будують 28 нових повністю укомплектованих амбулаторій, у Дніпропетровській області це реконструкція відділень “екстренки”, діагностичних відділень 32 амбулаторій сімейної практики та закупівля медобладнання. В Закарпатській області — будівництво реперфузійного центру та закупівля обладнання для лікування інфарктів та інсультів, оснащення автомобілів екстреної медичної допомоги”, — розповіла вона.

Також, у Львівській області створили шість міжрайонних центрів для скринінгу онкології та онкопревенції. Для Полтавської області закупили велику кількість кардіологічного обладнання, обладнали 35 автомобілів для збору аналізів. У Рівненській області — реконструкція 38 амбулаторій.

Загалом Світовий банк спільно з Міністерством охорони здоров’я реалізував повноцінно реконструкцію 102 амбулаторій сімейної практики, з них 91 уже ввели в експлуатацію.

Investory News дізналися, скільки втратить економіка України у випадку введення локдауну. Адже українська влада не виключає можливості запровадження карантину зимових свят.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram