Новини
27 Серпня 2019
748

Врятувати Амазонію: Знаменитості виділяють кошти на боротьбу із пожежею

Тім Кук і Леонардо Ді Капріо нададуть по $5 млн на боротьбу з пожежею та для відновлення тропічного лісу

Глава американської корпорації Apple Тім Кук повідомив у своєму мікроблозі у Twitter про готовність надати фінансову допомогу в розмірі $5 млн на боротьбу з пожежами, що вирують в тропічних лісах Амазонії.

“Боляче дивитися, як вогонь руйнує одну з найважливіших у світі екосистем. Компанія Apple готова виділити кошти на порятунок лісів”, — написав він.

Також Apple направить кошти на відновлення лісів Амазонії під час пожеж. Як відомо, Кук зробив пожертву на таку ж суму і в минулому році. Раніше він заявляв, що планує віддати майже весь свій статок на благодійність.

Благодійний фонд голлівудського актора Леонардо Ді Капріо також зібрав $5 млн для допомоги регіону Амазонії. Інформація про це з’явилася на офіційній сторінці організації в Twitter.

“EarthAlliance створили фонд надзвичайної допомоги лісам Амазонії з (бюджетом) $5 млн для передачі найважливіших ресурсів корінному населенню та іншим місцевим партнерам, які працюють над порятунком біологічного різноманіття Амазонії від хвилі пожеж”, — йдеться в повідомленні.

Фото: leonardodicaprio/Instagram

Леонардо Ді Капріо оголосив, що Earth Alliance, організація, яку він сформував минулого місяця разом з благодійниками Лорен Пауелл Джобс і Брайаном Шетом, створила фонд Amazon Forest. Ця організація буде займатися допомогою корінним жителям, які постраждали від пожеж, а також компаніям, які намагаються зупинити пожежі.

Крім обіцяних $5 мільйонів, Earth Alliance також збирає пожертви, щоб допомогти відновити бразильський тропічний ліс, який активісти назвали “легкими планети”.

А от у бразильському уряді заявили, що відмовляться від коштів на боротьбу з пожежами в Амазонії, які країні домовилися виділити учасники саміту “Великої сімки” (G7).

Представники бразильської влади не пояснили, чому саме не приймуть запропоновані кошти. Втім, як пише агенція BBC, раніше президент країни Жаїр Болсонару звинувачував Францію в тому, що вона поводиться з Бразилією, як із колонією.

Міністр оборони країни заявляв, що пожежі в Амазонії не вийшли з-під контролю. За його словами, до гасіння пожежі залучені 44 тис. військовослужбовців.

Член команди Жаїра Болсонару Онікс Лоренцоні, коментуючи пропозицію надання грошової допомоги G7, заявив виданню Globo: “Дякуємо, але, можливо, буде краще, якщо ці ресурси використають для відновлення лісового покриву в Європі”.

Нагадаємо, 15 квітня, увага всього світу була прикута до Парижу, де почалася пожежа в одному із символів французької столиці – Соборі Паризької Богоматері. Відомі французські родини надали на відновлення Собору €300 млн.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram