Новини
16 Квітня 2019
1 335

Собор Паризької Богоматері відновлять на кошти влади і місцевих багатіїв

Відомі французські родини нададуть на відновлення Собору €300 млн

Вчора ввечері, 15 квітня, увага всього світу була прикута до Парижу, де почалася пожежа в одному із символів французької столиці – Соборі Паризької Богоматері.

Будівля зазнала значних руйнувань, але влада пообіцяла відновити пам’ятку. Мерія Парижа виділить на відновлення пам’ятки €50 млн, повідомляє телеканал BFM.TV. Ще €10 млн додадуть з бюджету регіону Іль-де-Франс.

До обіцянки французського президента Еммануеля Макрона, почали приєднуватись й місцеві багатії. Так, сім’я французьких мільярдерів Піно пообіцяла виділити на відновлення постраждалої від пожежі будівлі €100 млн. Про це повідомляє Le Figarо.

“Мій батько Франсуа Піно та я вирішили виділити з фондів компанії Artemis 100 млн євро на реконструкцію собору Паризької Богоматері, в якому в понеділок спалахнула пожежа”, – заявив Франсуа-Анрі Піно.

Як відомо, сім’я Піно володіє компаніями Artemis і Kering, яким належить аукціонний будинок Christie’s, а також бренди модного одягу, в тому числі Gucci і Yves Saint Laurent.

Слідом за Піно французький бізнесмен, президент групи компаній LVMH Бернар Арно також пообіцяв виділити на відновлення культурної цінності Парижа. Бізнесмен вкладе у реставрацію €200 млн.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram