Новини
19 Січня 2021
1 004

Врятований “Спаситель світу” да Вінчі 

Неапольська поліція знайшла викрадену копію найдорожчої картини світу

Копія картини Леонардо да Вінчі “Спаситель світу” (Salvator Mundi) вартістю $450 млн була вкрадена з музею Сан-Доменіко-Маджоре минулого року. Італійські правоохоронці виявили копію твору під час обшуку у квартирі приблизно в 7 км від музею. 36-річного власника квартири заарештували, пише The Art Newspaper.

Робота скопійована з шедевра Леонардо “Спаситель світу”. Неапольська версія, що датується приблизно 1508-1513 роками, є однією з трьох найбільш точних копій, серед яких і картина Леонардо. Всього збереглося близько 20 копій, які приписують школі майстру епохи Відродження.

Музей заявляє, що автор копії — учень Леонардо Джироламо Алібранді. Експерт з реставрації Леонардо Дайанн Модестін вважає, що робота могла бути написана іншим учнем — його коханцем Салаї.

Копія була привезена в Неаполь з Риму Джованні Антоніо Мускеттолой, посланцем та радником імператора Священної Римської імперії Карла V, і була передана до музею розташованому у монастирі.

Як писали раніше Investory News, оригінал відомого шедевра безслідно зник у 2017 році в Об’єднаних Арабських Еміратах. Шедевр було продано того ж року на аукціоні за рекордні $450 млн.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram