Новини
1 Квітня 2019
1 758

Світова втрата: Зникла картина Леонардо да Вінчі “Спаситель світу”

Шедевр в 2017 році продали на аукціоні за рекордні $450 млн

В Об’єднаних Арабських Еміратах безслідно зникла всесвітньовідома картина Леонардо да Вінчі “Спаситель світу”. Співробітники філії художнього музею Лувра в ОАЕ (філіал паризького Лувру) анонімно заявили, що не мають жодного уявлення про місцезнаходження світового шедевра, пише The New York Times (NYT).

Картину повинні були виставити в музеї Лувра в Абу-Дабі ще у вересні минулого року. Однак експозицію “без пояснень” було скасовано за декілька днів до наміченої дати.

У 2019 році паризький Лувр планував представити полотно на масштабній виставці, присвяченій 500-річчю від дня смерті Леонардо да Вінчі. Однак і там не можуть встановити місцезнаходження картини.

“Департамент культури і туризму Абу-Дабі відмовився відповідати на питання”, – пише The New York Times.

“Спаситель світу” відома своєї рекордною вартістю. У 2017 році російський мільярдер Дмитро Риболовлєв, який придбав полотно у 2013 році за $127,5 млн, вирішив позбутися картини. Причина тому — буцім-то завищена вартість.

Таким чином “Спаситель світу” було продано з аукціону Christie’s за рекордні $450 млн. Картина стала найдорожчою роботою, будь-коли проданою на аукціоні. Як пише The New York Times із посиланням на свої джерела, новим власником став наслідний принц Саудівської Аравії Мохаммед бін Салман.

На даний момент залишається не зрозумілим той факт, яким саме чином Лувр Абу-Дабі міг отримати картину для виставки.

“Є припущення, що принц, можливо, просто вирішив залишити її у себе. Посольство Саудівської Аравії у Вашингтоні відмовилося від коментарів”, – зазначає The New York Times з посиланням на деяких співрозмовників.

Раніше Investory News писали, що у Києві з’явиться перший в країні інтерактивний Музей науки, де відвідувачі на власні очі зможуть спостерігати за дослідами та ознайомитися з новітніми технологіями.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram