Новини
1 Березня 2019
1 207

Ніч в музеї: В Києві з’явиться музей науки

Будівництво музею коштуватиме близько €17 млн

У Києві з’явиться перший в країні інтерактивний Музей науки, де відвідувачі на власні очі зможуть спостерігати за дослідами та ознайомитися з новітніми технологіями. Про це повідомляється на сайті ВДНГ.

27 лютого відбулась презентація проекту Музею. Він уособлює в собі великий центр, де демонструватимуть явища природи, наукові досягнення та фізичні процеси. Особливість музею в тому, що відвідувач зможе власними руками доторкнутися до того чи іншого експонату, або ж на власні очі поспостерігати за цікавим явищем. Наприклад, в залах можна буде подивитися на фізичні або хімічні досліди, скласти механізм або пограти з роботами, зануритися в VR-світ (VR – віртуальна реальність) або ж вникнути в особливості 3D-друку.

За підрахунками компанії Civitta, яка розробляла концепцію спільно з литовськими експертами, будівництво музею коштуватиме близько €17 млн. За словами експертів, окупитися він повинен за 6 років. Вартість квитка складе близько €10. Але якщо з боку держави будуть дотації, то можлива і менша ціна.

Основною цільовою аудиторією музею будуть 70% – це школярі та студенти, решта 30% – дорослі громадяни. У світі щороку такі центри відвідують близько 300 млн чоловік. Що стосується Києва, то автори концепції та керівництво ВДНГ впевнені: “У столиці та країні немає подібних установ, тому киянам і туристам з інших міст і країн буде в музеї цікаво”.

“Музей Науки створюється, у першу чергу, для майбутніх поколінь. Близько 70% потенційних відвідувачів музею – діти. Саме їм в інтерактивній емоційно-насиченій формі у майбутньому закладі ми хочемо  розказати про те, як влаштований світ, надихнути їх до пізнання та творення. Я впевнений, що такий амбіційний культурно-освітній проект є  невід’ємною складовою для розвитку суспільства як міста та області, так і всієї країни. Це проект покоління”, – зазначив генеральний директор ВДНГ Євгеній Мушкін.

Інноваційний центр планують побудувати на ВДНГ. За попередніми розрахунками, оптимальний розмір музею – 10 150 кв. м. З них на постійну експозицію, яку будуть міняти раз на 6 років, відведуть 5 611 кв. м, на тимчасову, яку збираються міняти 2 рази на рік, – 650 кв. м. Інший простір віддадуть під лабораторії, конференц-зали, кафе та сувенірний магазин.

Під музей збираються переобладнати перший павільйон ВДНГ – в ньому буде постійна експозиція. Ще планується павільйон “Наука”, в якому з’являться лабораторії та лекційні зали. Також, для потреб музею побудують нову будівлю, в приміщеннях якого будуть гардеробні, кафе, сувенірні лавки, офіси і майстерні. На вулиці перед павільйонами розробники планують встановити масштабні об’єкти та інсталяції.

Керівництво ВДНГ зараз у пошуках інвесторів, однак допомогу з боку держави також не виключають, зазначили під час презентації.

Нагадаємо, раніше Investory News повідомляли про рішення Київради створити ландшафтний заказник “Осокорківські луки”.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram