Новини
20 Червня 2019
1 957

Врожай зернових та олійних культур до 2022 року зросте на 8 млн т

Виробництво цих культур може досягти 100 млн т, а експорт – 70 млн т

Виробництво зернових і олійних в найближчі три-чотири роки може збільшитися до 100 млн т, а експорт — до 70 млн т, йдеться у звіті Української зернової асоціації (УЗА).

“Урожай зернових і олійних у 2019-2020 маркетинговому році (МР, липень 2019 р. – червень 2020 р.) може збільшитися на 2,2% в порівнянні з 2018-2019 МР і скласти 94 млн т”, – зазначив глава Української зернової асоціації (УЗА) Микола Горбачов під час прес-конференції в Києві.

Він також додав, що у цьому році урожай зернових і олійних був на рівні 92 млн т зернових і олійних, з яких на експорт відправили 52 млн т. У наступному році очікується виробництво на 2 млн т більше.

За даними УЗА, в поточному році лідером по врожайності стали західні області.

“Якщо ми подивимося на наші перспективи на найближчі 3-4 роки, то виробництво цих культур може досягти 100 млн т, а експорт – 70 млн т”, – додав Горбачов.

В Українській зерновій асоціації впевнені, що при ефективному розвитку інфраструктури в Україні ці показники можуть бути ще вище.

Як відомо, за підсумками першого кварталу 2019 р. Україна збільшила експорт агропродукції на чверть. У першому кварталі експорт аграрної продукції склав майже $5,4 млрд, третина експорту – кукурудза.

Серед топ-10 найбільших експортерів зернових у трійку лідерів увійшли компанії “Нібулон”, “Кернел” і Louis Dreyfus Company. Україна як і раніше в шістці найбільших експортерів пшениці на світовому ринку.

Нагадаємо, Posco Daewoo придбає 75% акцій зернового терміналу у Миколаєві і стане першою корейською компанією, яка володіє зерновим терміналом за кордоном. Об’єкт має потужності для обробки 2,5 млн т зерна на рік

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram