Новини
5 Червня 2023
543

Вперше за 33 роки населення Латвії зросло

Це сталося завдяки біженцям з України

Центральне статистичне управління Латвії повідомило, що населення країни минулого року збільшилося вперше за останні 33 роки.

Згідно з уточненими даними, на початку 2023 року в Латвії проживали 1,88 млн осіб — майже на 7,5 тис. більше, ніж попереднього року, пише Європейська правда.

Таким чином, у Латвії вперше з 1990 року було зафіксовано приріст населення. Це сталося завдяки потраплянню в статистику українських біженців, які мають посвідку на проживання в Латвії щонайменше на 11 місяців. Таких біженців у країні налічувалося близько 23,5 тис.

Природний приріст населення Латвії 2022 року був від’ємним: за рік померло на 14,8 тис. осіб більше, ніж народилося. У країні зареєстрували народження 15,9 тис. дітей, що стало найнижчим показником за останні 100 років.

Середній вік жителя Латвії 2022 року наблизився до 43 років, питома вага жителів непрацездатного віку сягнула 22%, а у віковій категорії до 14 років залишилося лише 16% від загальної кількості жителів країни.

Однак кількість українських біженців у Латвії значно зменшується, оскільки багато з них повертаються додому через покращення ситуації в країні.

Раніше Investory News писали, що українці в Ірландії зможуть отримати посвідку на проживання після війни.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram