Новини
29 Травня 2023
500

Українці в Ірландії зможуть отримати посвідку на проживання після війни

Понад 30 тис. біженців можуть отримати цю можливість

Проєкт пропозицій щодо приблизно 75 тис. біженців з України обговорюється в уряді Ірландії, повідомляє independent.ie.

Зазначається, що отримати постійну посвідку на проживання в Ірландії можуть понад 30 тис. українців, якщо у них буде стабільна робота чи навчання. Водночас міністри попередили, що до працюючих українців у майбутньому приєднаються члени сім’ї, що може створити додаткове навантаження на систему розміщення.

Також уряд розгляне, на яких умовах надавати посвідку на проживання тим, хто не може повернутися до України за станом здоров’я чи гуманітарними причинами, чи сім’ям зі школярами.

Міністрам представили результати опитування, за якими 41% біженців вирішили залишитися в країні. Близько 24% планують повертатись додому (18 тис. біженців). Третина опитаних не впевнені у своїх планах — 24 тис. осіб.

Крім надання посвідки на проживання українцям пропонується одночасне заохочення добровільного повернення додому та підтримка протягом певного періоду часу для забезпечення безпеки.

Реалізація таких рішень залежатиме від того, чи продовжить ЄС дію директиви про тимчасовий захист. Продовження директиви до березня 2025 року вважається реальною можливістю, йдеться в інформаційному документі для міністрів.

Нагадаємо, Швейцарія підтримує українців у поверненні додому.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram