Новини
22 Травня 2023
337

Швейцарія підтримує українців у поверненні додому

Для цього країна надає кожній особі 500 франків

Українці, які отримали прихисток у Швейцарії та хочуть повернутися додому, можуть отримати кошти на дорогу в Україну.

Швейцарія забезпечує українцям прихисток — вони можуть жити в країні, отримувати виплати, навчатися та працювати. Тим чи іншим чином українців забезпечують всі 26 кантонів країни. Щоб мати право отримувати допомогу, українці отримують в країні спеціальний статус S.

Останні кілька місяців у профільних групах українців у Швейцарії стали писати, що країна дає українцям кошти на повернення додому, якщо вони відмовляються від статусу S і їдуть назад в Україну.

Для отримання коштів для повернення до України зі Швейцарії громадяни України мають офіційно звернутися для закриття статусу S до соціального працівника та після цього — до Міграційної служби (SEM), пишуть на урядовому сайті.

Для тих, хто вирішив повертатись до України, з цим нескладно розібратись. Люди звертаються до свого соціального працівника, і ті пояснюють, що треба робити.

Після розгляду окремої справи SEM може надати фінансову допомогу (500 швейцарських франків для дорослих та половина для неповнолітніх, максимум 2000 швейцарських франків на сім’ю).

Хоча процедура й поширюється на всю країну, кожен випадок розглядають індивідуально, бо всі ситуації різні.

Чи не найбільше українців зареєстровані в кантоні Цюриха. Якщо ви збираєтеся виїздити додому, можна розраховувати на виплату 500 франків на особу, але не більше 2000 франків на родину від кантону.

Для того, щоб відмовитися від статусу S потрібно заповнити відповідну заяву. Після внесення всіх даних заявку треба підписати та надіслати за адресою: Staatssekretariat für Migration SEM, Quellenweg 6, 3003 Bern-Wabern.

Дані про те, скільки українців відмовилися від прихистку і скільки з них має статус S зараз, публікує Державний секретаріат з питань міграції Швейцарії. Станом на 12 травня в країні 65 619 осіб з активним статусом S, кажуть у відомстві. Це на 18 людей більше, ніж попереднього тижня. А статус S припинено для 11 626 людей. Приріст, якщо порівняти з попереднім тижнем — 32 людини.

Раніше Investory News писали, що українці масово відмовляються від прихистку у деяких країнах.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram