Новини
28 Жовтня 2020
931

Вперше за 3 роки: В Україні різко зріс попит на IT-фахівців

Мінцифри створить сайт з інформацією про IT-бізнес в країні

У вересні 2020 року кількість відкритих IT-позицій досягла майже 6 тисяч, що стало рекордним показником за останні 3 роки. Так, з квітня попит на айтішників зріс вдвічі, у порівнянні з вереснем минулого року – на 20%, а з цим же місяцем 2018 року – на 35%, що свідчить про відновлення зростання індустрії, про це йдеться у дослідженні компанії GlobalLogic.

Лідером став запит на frontend-розробників – 731 позиція у вересні. “Це пов’язано з цифровою трансформацією та переходом бізнесу в онлайн. Також спостерігався стрибок відкритих позицій у BigData. У вересні відкрили 20 пропозицій, коли середній  показник останні 3 роки був на рівні 3-4 позиції на місяць”, – йдеться у дослідженні.

Додається, що популярними залишаються фахівці NET, Java, Python і C++ для Senior і Middle позицій. Останні три мови вже декілька років поспіль є лідерами міжнародного рейтингу міжнародного Інституту інженерів електротехніки та електроніки (IEEE).

Як зазначив віцепрезидент GlobalLogic Денис Балацко, ринок IT почав відновлюватися. Тільки компанія GlobalLogic відкрила у вересні в Україні понад 600 позицій, у тому числі й віддалено в Дніпрі.

“Одним із ключових напрямків пошуку фахівців є С++. Знання цієї мови програмування необхідне для створення комплексних програмних рішень, саме тому фахівці зі знанням C++ популярні наразі й будуть такими у майбутньому”, – наголошує він.

Популярність IT-спеціальності також зростає. З 2018 року кількість абітурієнтів, які обрали цю сферу майбутньою професією, збільшилася на 20%. Цього року вони склали 15% від усіх, хто подав документи до вишів.

“Важливо, що вивчення C++ було і залишається однією з основних дисциплін для всіх студентів, спеціальність яких пов’язана з інженерією програмного забезпечення. Це зумовлено не тільки  фундаментальністю та універсальністю цієї мови програмування, а й тим, що С++ активно розвивається і має попит на IT-ринку”, – йдеться у дослідженні.

Тим часом у Міністерстві цифрової трансформації повідомили, що наразі у рамках Меморандуму між Мінцифри та компанією Sannacode, яка спеціалізується на веброзробці та створенні мобільних додатків, розробляється сайт, який інформуватиме про поточний стан української IT-галузі та надасть можливість для пошуку бізнес-інформації про українські IT-компанії.

“Мінцифри створює онлайн-платформу, яка показуватиме поточний стан української ІТ-екосистеми, надасть можливість для пошуку бізнес-інформації про ІТ-компанії, людей, інвесторів і взагалі про всю технологічну екосистему України”, – йдеться у повідомленні міністерства.

Зазначається, що на сайті буде зібрана й структурована інформація про всю IT-екосистему, яка стосується університетів, стартап-акселераторів, технохабів і всіх технологічних індустрій.

“Це відкриє нові можливості для ринку та дозволить більш ефективно взаємодіяти та розвиватися всім учасникам екосистеми”, – наголосили в міністерстві.

І додали, що до створення порталу ще раніше приєдналися компанії Ukrainian Bridge і DOU, які допомагають джерелами даних.

Нагадаємо, в Україні запустили нову платформу з електронних торгів енергоресурсами – на біржі проводитимуться торги за секціями “Природний газ”, “Зріджений газ” і “Нафтопродукти”.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram