Новини
18 Лютого 2020
850

Воррен Баффет продав акції Apple на $800 мільйонів

Але ця сума для відомого інвестора не виглядає значущою

Фото: Danuta Otfinowski

Мільярдер Воррен Баффет в четвертому кварталі минулого року продав акції компанії Apple на суму понад $800 млн. Про це повідомляє Markets Insider з посиланням на матеріали Комісії з цінних паперів і бірж США.

Як зазначає видання, сума може здатися великою, але для Баффета ця угода, як невелика математична похибка.

За даними створеного каналом CNBC сервісу Buffett Watch, холдингу мільярдера Berkshire Hathaway належить 5,6% Apple. Цей пакет зараз коштує понад $79,6 млрд. Сам Баффет, за даними оновлюваного в реальному часі рейтингу Forbes Real-Time, займає четверте місце в списку найбагатших людей планети зі статком $89,4 млрд.

Як пише видання, мільярдер міг скоротити свою частку з двох причин — бажання диверсифікувати активи та прагнення заробити на стрибку акцій Apple.

На Apple припадає 30% портфеля підприємця. Тому версія про намір Воррена Баффета трансформувати активи виглядає цілком переконливою, вказує видання. На її користь свідчать і недавні інвестиції Berkshire Hathaway в розмірі $740 млн в мережу супермаркетів Kroger і біотехнологічну компанію Biogen.

Також Баффет і Berkshire Hathaway могли просто прагнути заробити й на зльоті паперів Apple. У четвертому кварталі 2019 р. ці фірми подорожчали на третину, і фонд міг отримати на зростанні від $806 млн до майже $1,1 млрд.

Найближчим часом Баффет навряд чи продасть значну кількість акцій Apple, з огляду на те, що він вважає за краще довгострокове інвестування, зазначає видання.

Мільярдер також навряд чи збільшить свій пакет — в лютому минулого року він говорив CNBC, що купив би акції Apple, будь вони дешевші. Тоді вони коштували $175 за штуку.

На премаркеті у вівторок, 18 лютого, акції Apple подешевшали на 3,29% до $314,27 за штуку. У понеділок технологічна компанія заявила, що не виконає прогноз по виручці в другому фінансовому кварталі через спалах коронавірусу.

Проблеми з доходами пов’язані з уповільненням продажів iPhone по всьому світу на фоні зупинки китайських заводів.

Нагадаємо, Фонд Berkshire Hathaway мільярдера Воррена Баффета домовився про продаж свого медіабізнесу BH Media Group компанії Lee Enterprises за $140 млн. У зв’язку зі зміною кон’юнктури на газетному ринку мільярдер був змушений продати свою медіаімперію.

Як відомо, Apple за всю історію компанії встановила рекорд з квартального виторгу — $91,8 млрд, і з прибутку на одну акцію за квартал — $4,9%. При цьому міжнародні продажі склали 61% від виторгу.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram