Новини
30 Червня 2021
593

Воррен Баффет: Пандемія найсильніше вдарила по малому бізнесу

Відомий інвестор упевнений — найгірше поки ще не позаду

Воррен Баффет в інтерв’ю заявив, що пандемія нерівномірно вплинула на бізнес, а ще — світ погано підготовлений до подібних загроз, повідомляє CNBC.

У минулому випуску програми “Buffett & Munger: A Wealth of Wisdom” голова компанії Berkshire Hathaway разом із партнером і віцеголовою Чарлі Мангером відповіли на ряд питань щодо бізнесу. На думку Баффета, пандемія зробила нерівномірний вплив на малий і середній бізнес.

“Економічний вплив був надзвичайно нерівномірним, коли багато сотень тисяч або мільйони малих підприємств постраждали жахливим чином, але більшість великих компаній в цілому залишилися успішними”, — зазначив мільярдер.

Своєю чергою Мангер зауважив, що деякі підприємці, на кшталт продавців машин, не постраждали від епідемії, а навпаки, отримали небувалого успіху. “Це не просто повернення до нормального життя; це призвело до неймовірного успіху, якого вони не очікували. Автодилери заробляють кошти, яких у них не було б, якби не пандемія”, — наголосив він.

Через закриття безлічі заводів і брак напівпровідників продавці машин і автовиробники отримали рекордний прибуток.

Баффет також вважає, що світ глобально погано підготовлений до надзвичайних ситуацій — малоймовірних, але можливих. “Ми знаємо — буде ще одна пандемія. Ми знаємо, що є ядерна, хімічна, біологічна, а тепер ще й кіберзагроза. Кожна з них матиме жахливі наслідки. І ми дещо з цим робимо, але це не те, з чим суспільство, здається, здатне повною мірою впоратися”, — наголосив Баффет.

Нагадаємо, нещодавно мільярдер поділився невдалим досвідом, який пережив через пандемію коронавірусу. Детальніше в матеріалі “Про збитки, помилки та Robinhood: Головне з щорічної доповіді Воррена Баффета інвесторам”.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram