Новини
9 Червня 2023
350

Volvo представила новий електричний позашляховик

EX30 став більш доступним та компактним

Volvo офіційно представила кросовер EX30, повідомляє The Verge. Головними особливостями моделі стали компактні розміри, потужність (топова повнопривідна версія розганяється до 100 км/год лише за 3,6 с) та низька ціна.

Україна потрапила до переліку обраних країн, де електрокросовер надійде у продаж найперше.

EX30 буде доступний у двох комплектаціях: одномоторна модель і потужніша версія з двома двигунами. Обидва варіанти матимуть акумулятор місткістю 69 кВт/год з корисною потужністю 64 кВт/год. Ця батарея підтримує швидку зарядку постійного струму потужністю до 153 кВт за час заряду від нуля до 80% 26,5 хв.

У задньопривідних 272-сильних варіантах розгін до 100 км/год становить 5,7 с. У 428-сильних модифікаціях з двома двигунами цей показник дійде до 3,6 с.

Що стосується запасу ходу, то версія з одним двигуном отримає приблизно 442 км, тоді як комплектація з двома двигунами зупиниться на 426 км. Однак обидва показники є лише приблизними, і остаточний рейтинг EPA, ймовірно, буде трохи нижчим.

Volvo EX30 — найдоступніший електромобіль виробника: базова версія стартує від $34 950. А ще він найкомпактніший: при габаритах 4233х1837х1555 мм він приблизно на 20 см коротший від Volvo XC40, Volkswagen ID.4 чи Tesla Model Y.

EX30 не матиме деяких датчиків, які можна знайти на EX90 (наприклад, лазерних датчиків lidar, які допомагають водієві уникати об’єктів на дорозі), проте ця модель матиме деякі власні круті технології безпеки.

Це буде перший автомобіль Volvo з наступним поколінням системи допомоги при паркуванні Park Assist Pilot, яка “обробляє всі типи паркувальних місць, зокрема паралельні, вигнуті, перпендикулярні та діагональні паркувальні місця”. EX30 також матиме спеціальну функцію безпеки, яка подає звуковий сигнал, якщо велосипедист або пішохід проїжджає, коли ви збираєтеся відкрити двері.

Нагадаємо, в Британії орендоване авто зможуть доставляти дисанційно.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram