Новини
15 Вересня 2020
553

Володимир Зеленський ратифікував меморандум між Україною та ЄС про отримання €1,2 мільярда

Виплата коштів буде здійснюватися двома траншами рівними частинами

Президент України Володимир Зеленський підписав закон про ратифікацію Меморандуму і Кредитної угоди між Україною та Європейським Союзом про отримання макрофінансової допомоги ЄС на суму до €1,2 млрд ($1,43 млрд), повідомляється на сайті Офісу президента.

Реалізація положень Меморандуму та зазначеної Угоди дозволить залучити додатковий кредитний ресурс Євросоюзу, який буде направлений на підтримку макроекономічної стабільності, платіжного балансу та реалізації реформ в Україні. Виплата коштів буде здійснюватися двома траншами — кожен по €600 млн.

“Меморандум визначає загальні передумови для виділення коштів, а також заходи в рамках реалізації структурних реформ, необхідних для отримання другого траншу цієї допомоги”, — зазначають в Офісі президента.

Передбачені заходи стосуються медичних закупівель, податкової та митної реформ, функціонування судової системи, державного управління, корпоративного управління для державних підприємств, функціонування ринку газу.

Зазначені Меморандум і Кредитну угоду Україна та ЄС уклали 23 липня в Брюсселі. Підписанню документів передувало прийняття Європейською Радою рішення про виділення “виняткової” макрофінансової допомоги країнам Європейської політики сусідства та розширення в умовах кризи COVID-19 обсягом €3 млрд. Україна отримала найбільший пакет допомоги в розмірі €1,2 млрд.

Нагадаємо, президент України підписав Закон “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо спрощення залучення інвестицій та запровадження нових фінансових інструментів”. Документ усуває низку проблем, які заважали повноцінному функціонуванню та подальшому розвитку ринків капіталу в Україні.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram