Новини
24 Червня 2020
837

Volkswagen веде перемовини щодо придбання сервісу автопрокату Europcar

Для початку німецький концерн планує провести комплексну перевірку й оцінку активу

Автоконцерн Volkswagen веде перемовини щодо купівлі однієї з найбільших компаній на ринку прокату автомобілів у Європі – Europcar Mobility Group (власник бренду Europcar – інвесткомпанія Eurazeo), повідомляє Reuters з посиланням на джерела.

Видання зазначає, що у 2006 році Volkswagen продав Europcar за €3,32 млрд ($3,7 млрд) у рамках прийнятої програми зі скорочення витрат. “Джерела зазначили, що зацікавленість має попередній характер, німецький концерн планує провести комплексну перевірку й оцінку активу”, – йдеться у повідомленні.

Europcar через пандемію коронавірусу зазнає збитків. Ринкова капіталізація складає €390 млн ($441 млн), а чистий борг на кінець березня – понад €1 млрд.

Про проблеми в компанії з прокату автомобілів повідомлялося ще восени 2019 року. Як писав Bloomberg, в листопаді Eurazeo проводила “стратегічний огляд” з продажу всієї своєї частки або її частини. Тоді ринкова вартість компанії оцінювалася в €660 млн ($734 млн).

До речі, у травні інший великий сервіс прокату автомобілів Hertz подав заяву про банкрутство через кризу, що викликана пандемією коронавірусу. Як пояснили в компанії, скорочення замовлень призвело до різкого зниження виторгу.

Нагадаємо, на початку червня німецький автовиробник Volkswagen AG закрив операцію з інвестицій у розмірі $2,6 млрд у стартап Argo AI, який спеціалізується на виробництві безпілотних автомобілів.

Раніше Volkswagen заявив, що інвестує близько €2 млрд ($2,33 млрд) у дві китайські компанії, що випускають електромобілі – придбають 5%-ву частку в JAG – материнської компанії JAC Motors, що належить уряду КНР, – і збільшать свою частку в спільному підприємстві JAC Volkswagen з 50% до 75%.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram