Новини
10 Вересня 2020
1 187

Власник Louis Vuitton відмовився від придбання Tiffany за $16 мільярдів

Tiffany тепер має намір домагатися закриття угоди в суді

Французький концерн Louis Vuitton Moet Hennessy (LVMH) вирішив скасувати операцію з придбання американського бренду ювелірних виробів Tiffany, йдеться у заяві на сайті групи. Сума угоди повинна була скласти понад $16 млрд.

LVMH зазначає, що угода, підписана в листопаді минулого року, наказує закрити угоду не пізніше 24 листопада. Однак уряд Франції попросив компанію відкласти придбання до 6 січня 2021 р. через погрози США ввести мита на французькі товари.

Tiffany також попросила французький концерн перенести термін угоди — на 31 грудня 2020 р. Як зазначається у заяві, у ситуації, що склалася LVMH не може завершити придбання Tiffany.

Tiffany у відповідь має намір подати судовий позов з вимогою змусити LVMH виконати умови угоди та завершити угоду. За даними джерел Financial Times, американська компанія хоче довести, що LVMH навмисно пригальмував укладання угоди, щоб домогтися зниження ціни.

На фоні новин про зрив угоди акції Tiffany на премаркеті в США впали приблизно на 14%. Папери LVMH теж дешевшають: у середу на торгах у Парижі їх вартість знизилась на 1,32%, до €399,05 за штуку.

Як пише Bloomberg, у липні минулого року парламент Франції прийняв закон про податок на послуги найбільших цифрових компаній, таких як Amazon, Apple, Facebook і Google.

Влада країни вирішила, що збір у розмірі 3% буде стягуватися з місцевої виручки технологічних гігантів, у яких вона перевищує €25 млн у Франції і €750 млн у всьому світі. Закон викликав сильну критику з боку США. Через рік влада США оголосила про введення додаткових мит у розмірі 25% на товари з Франції обсягом $1,3 млрд. Під мита потрапили й косметична продукція та сумки.

Нагадаємо, LVMH за підсумками 2019 р. отримав рекордну для себе виручку в €53,7 млрд, що на 15% краще за показник 2018 р.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram