Новини
4 Травня 2020
1 133

Влада Австралії вкладе $190 мільйонів у водневу промисловість

У міністерстві енергетики впевнені, це дозволить створити робочі місця і забезпечить економічне зростання в мільярди доларів

Уряд Австралії прийняв рішення про виділення 300 млн австралійських доларів ($ 191 млн) на запуск водневих енергетичних проектів за допомогою дешевого фінансування. Країна має намір побудувати цю галузь до 2030 р. повідомляє Reuters.

Водневий ривок відзначає одну з небагатьох областей, де амбіції консервативного уряду збігаються зі сподіваннями захисників відновлюваної енергетики, які побоюються, що урядова підтримка вугільної та газової галузей зводить нанівець зусилля по скороченню викидів вуглецю, пише агенція.

Міністр енергетики та скорочення викидів Ангус Тейлор заявив, що уряд твердо має намір створити водневу галузь, оскільки в найближчі кілька десятиліть вона дозволить створити робочі місця і забезпечить економічне зростання в мільярди доларів.

“Важливо зазначити, що якщо ми зможемо отримати водень, вироблений менш ніж за $2/кг, це зможе зіграти роль в нашому внутрішньому енергетичному балансі, щоб знизити ціни на енергоносії та залишити світло включеним”, — йдеться в заяві Тейлора.

За даними “Національної дорожньої карти за воднем”, опублікованій минулого року, станом на 2018 р. виробництво водню в залежності від використовуваної технології обходилося приблизно в $5-7/кг. У документі наголошується, що виробничі витрати повинні скласти від $2 до $3 за кілограм, щоб бути конкурентоспроможними з іншими енергоносіями.

Фонд розвитку водню (AHF) буде управлятися та фінансуватися урядовою фінансовою корпорацією чистої енергії (CEFC) і буде зосереджений на проектах, які демонструють технічну та комерційну життєздатність виробництва водню в великих масштабах.

AHF і CEFC співпрацюватимуть з урядовим агентством відновлюваної енергії Австралії (AREA), яке нещодавно оголосило тендер на підтримку проектів з водневої енергетики в розмірі $70 млн.

“Ми вважаємо, що зелений водень пропонує найнадійніший шлях декарбонізації для секторів з високим рівнем викидів”, — сказав виконавчий директор CEFC Ян Лермонт, маючи на увазі транспортний та виробничий сектори.

Нагадаємо, уряд Австралії оприлюднив другий пакет заходів обсягом у $38,2 млрд, що покликані пом’якшити негативні наслідки пандемії коронавірусу для економіки.А от у Норвегії ініціювали відкриття фонду донорів ООН, покликаного сприяти бідним країнам у боротьбі з пандемією коронавірусу нового типу COVID-19.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram