Новини
23 Травня 2021
696

Визначилися з ціною: Місце у космічному кораблі Безоса коштуватиме $2,2 мільйона

Отриманий виторг від продажу квитків направлять до фонду Blue Origin

Понад 5,2 тис. претендентів зі 136 країн конкурують за право взяти участь у польоті до космосу, який запланований на 20 липня 2021 року ракетою New Shepard Blue Origin, повідомляє Bloomberg.

Максимальна вартість для участі на початку становила $1,4 млн, але вартість польоту різко зросла до $2,2 млн, коли компанія Джеффа Безоса Blue Origin почала розміщувати ставки на своєму вебсайті перед проведенням остаточного аукціону 12 червня для визначення переможця.

Після ряду випробувальних польотів і запусків капсул виробника ракет, який також намагається зробити свій внесок у розвиток космічного туризму, він 5 травня зробив заяву про те, що зібрав достатньо даних і буде готовий до експлуатації на своїй стартовій площадці у Західному Техасі.

Політ туристів на близько-орбітальний простір триватиме приблизно 11 хв на відстань понад 100 км (62 милі).

Наразі у Blue Origin не повідомили, скільки всього людей візьме участь у першому польоті до космосу, та чи будуть вони її співробітниками або приватними клієнтами. Виторг від аукціону квитків піде до фонду Blue Origin.

Тим часом фонд Кеті Вуд продав майже всі свої акції Virgin Galactic. Інтерес інвесторів зникає через затримку у програмі випробувань і комерційних рейсів до космосу.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram