Новини
13 Травня 2021
721

Скидають баласт: Фонд Кеті Вуд продав майже всі свої акції Virgin Galactic

Інтерес інвесторів зникає через затримку у програмі випробувань і комерційних рейсів до космосу

Інвестиційний фонд Кеті Вуд ARK Space Exploration & Innovation з дослідження космосу продав майже всю частку власних акцій компанії Virgin Galactic Holdings Inc, що займається космічним туризмом, повідомляє CNBC.

Як зазначає видання, папери втратили приблизно половину своєї вартості з моменту початку торгів наприкінці березня.

Крім цього, акцій Virgin останніми тижнями позбувся також фонд ARK Autonomous Technology & Robotics ETF, що інвестує в автономні технології та робототехніку, скоротивши позиції з більш ніж 2 млн акцій наприкінці квітня до всього 7 879 акцій.

Фонд Кеті Вуд почав збувати акції Virgin Galactic у вівторок, 11 травня, продавши 293 962 акцій. “Цей день був відзначений бурхливими торгами після того, як компанія опублікувала свої результати за перший квартал”, — йдеться у повідомленні.

Акції Virgin Galactic знизилися на 20% — нижче $15 за штуку, а потім повільно зростали протягом дня й завершили сесію лише незначним підйомом. У середу, 12 травня, акції Virgin Galactic закрили торги на рівні $16,08.

Загалом акції Virgin втратили приблизно половину своєї вартості з того часу, як фонд ARKX розпочав торги акціями наприкінці березня. Він дебютував на ринку з часткою у 672 тис. акцій Virgin Galactic — на той момент їх вартість становила близько $20 млн.

Потім акції Virgin Galactic почали падати через затримки у програмі випробувань і комерційних рейсів до космосу, а також через продаж акцій головою правління компанії Чаматом Паліхапітійя, а потім і засновником Річардом Бренсоном.

“Скидати баласт” фонд ARKX розпочав 20 квітня, скоротивши свій пакет акцій Virgin Galactic майже вдвічі після падіння акцій нижче позначки у $23. На початку травня падіння продовжилося після того, як конкурент — Blue Origin — оголосив про плани запустити перший пілотований політ своєї ракети, призначеної для космічного туризму 20 липня, що, ймовірно, позбавить Virgin Galactic переваги першопроходця у цій сфері.

Після звіту за перший квартал частка акцій Virgin Galactic у космічному фонді скоротилася до 7622 акцій, що наразі є найменшим холдингом у цьому ETF з вагою 0,02%. Питома частка Virgin Galactic в фонді ARKQ (“Автономні технології та робототехніка”) також становить мінімум — 7 879 акцій станом на середу, 12 травня.

Раніше Investory News писали, що Virgin Galactic планує новий випробувальний політ свого корабля SpaceShipTwo в середині лютого 2021 року.

Про те, в які space-компанії наразі варто вкладатися, можна прочитати в матеріалі Investory News “Вигідні космічні інвестиції”.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram