Новини
16 Жовтня 2020
748

Виторг сторонніх продавців у Prime Day на Amazon досяг рекорду – понад $3,5 мільярда

Клієнти сервісу у цей день змогли заощадити на покупках понад $1,4 мільярда

Цього року на щорічному заході Amazon – Prime Day виторг сторонніх продавців, які працюють на платформі інтернет-ритейлера, склав понад $3,5 млрд, що на 60% більше, ніж минулого року та є рекордом для малого й середнього бізнесу, що складає ринок, повідомляє AlKhaleej Today.

Видання зазначає, що Prime Day, запущений у 2015 році, перетворився в один із найважливіших заходів компанії у галузі роздрібної торгівлі та маркетингу. “Він залучає нових передплатників Prime і дозволяє Amazon просувати свої продукти та послуги”, – йдеться у повідомленні.

Додається, що розпродажі для клієнтів сервісу Prime пройшли у 19 країнах 13-14 жовтня. Зазвичай захід проходить влітку, але цього року його перенесли через пандемію коронавірусу. У результаті й інші великі ритейлери взяли приклад Amazon і також почали проводити акції зі знижками.

Загалом клієнтам сервісу у цей день вдалося заощадити понад $1,4 млрд. Amazon зазвичай не розкриває повністю дані щодо продажів у Prime Day. За оцінками експертів eMarketer у 2020 році це приблизно $10 млрд. “Незалежні постачальники стають все більш важливими для Amazon і складають близько 58% від загального обсягу проданих товарів компанії”, – зазначає видання.

Серед найбільш популярних категорій цього року – товари для дому, електроніка, харчові добавки й товари для здоров’я. Серед найбільш популярних товарів – “розумна” колонка від Amazon Echo Dot, набір “Шолом штурмовика” від Lego і робот-пилосос iRobot Roomba.

“Загалом мега розпродаж повинен допомогти компанії продемонструвати рекордний IV квартал”, – йдеться у повідомленні. При цьому за словами аналітиків FactSet, у поєднанні зі збільшенням продажів у святкові дні, Amazon вперше у IV кварталі очікує, що квартальні продажі перевищать $100 млрд.

Нагадаємо, наприкінці вересня онлайн-ритейлер Amazon оголосив, що запускає технологію оплати долонею у власних роздрібних магазинах. Крім того, компанія планує продавати Amazon One іншим бізнесам з метою використання у магазинах, офісних будівлях і на стадіонах.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram