Новини
29 Вересня 2020
799

Amazon запускає технологію оплати долонею у своїх магазинах

Компанія продаватиме Amazon One іншим бізнесам для використання в магазинах, офісних будівлях і на стадіонах

Онлайн-ритейлер Amazon запускає технологію оплати долонею у власних роздрібних магазинах. Крім того, компанія планує продавати Amazon One іншим бізнесам з метою використання у магазинах, офісних будівлях і на стадіонах, повідомляє The Verge.

“Технологія оплати Amazon One ідентифікує користувачів за індивідуальними особливостями долоні, таким як лінії, вигини рук і візерунки вен. Комбінація цих деталей створює “відбиток долоні”, – зазначає видання.

І додає, що спочатку оплату долонею впровадять у магазини Amazon в Сіетлі, потім, найближчими місяцями, компанія планує додати Amazon One до інших своїх магазинів.

“Ритейлер заявив, що веде активні переговори з декількома потенційними клієнтами, які можуть використовувати нову технологію”, – йдеться у повідомленні.

Amazon надала перевагу саме технології розпізнавання долоні з міркувань конфіденційності. “Розпізнавання долоні вважається більш конфіденційним, ніж деякі біометричні альтернативи. Ви не можете визначити особистість людини, дивлячись на зображення його долоні, – пояснив віцепрезидент з фізичного ритейлу Amazon Діліп Кумар. – Для оплати потрібно, щоб хтось навмисно зробив жест, тримаючи долоню над пристроєм”.

Amazon One використовує обладнання для сканування зображень з алгоритмами комп’ютерного зору. Клієнтам не потрібні облікові записи в Amazon, досить номера телефону та банківської карти. “Користувачі зможуть видалити біометричні дані з бази компанії, якщо більше не захочуть користуватися сервісом”, – зазначає видання.

Нагадаємо, наприкінці вересня Amazon презентувала власний хмарний ігровий сервіс Luna. Компанія пішла за іншими великими технологічними компаніями: у листопаді минулого року Google запустила власний хмарний ігровий сервіс Stadia, у вересні такий сервіс xCloud представила Microsoft. Власні хмарні ігрові сервіси є також у Sony, Nintendo, Apple, Nvidia.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram