Новини
17 Березня 2022
635

Виступ Зеленського у Бундестазі: Санкції Заходу запізнилися, щоб зупинити війну

“Ви знову зі стіною, не берлінською, а стіною між свободою і неволею”

Фото: Tobias SCHWARZ / AFP

Президент України Володимир Зеленський заявив, що багато санкцій проти росії запізнилися, щоб зупинити війну. “Я звертаюся до вас після численних зустрічей, заяв та прохань, після кроків, багато з яких запізнилися, санкцій, яких було замало, щоб зупинити війну”, — сказав він, виступаючи у Бундестазі у четвер, 17 березня.

“Після того, як ми побачили, скільки зв’язків ваших компаній залишилися в росії, з державою, яка просто використовує вас і ваші компанії, щоб фінансувати війну… Ви знову зі стіною, не берлінською, а стіною між свободою і неволею. Коли ми говорили вам, що “Північний потік-2″ — це зброя, це підготовка до великої війни, ми чули у відповідь, що це економіка, економіка, економіка. То був цемент для нової стіни. Коли ми запитували, що має зробити Україна, щоб стати членом НАТО, щоб бути у безпеці, нам говорили, що такого рішення на столі поки що немає”, — сказав він.

“Коли ми просили про превентивні санкції, такі, щоб агресор відчув, що ви — сила, ми бачили затягування. Ми відчули опір. Ми зрозуміли, що ви хочете продовжувати торгувати із росією. І наразі торгові маршрути між вами та державою, яка знову принесла до Європи жорстоку війну, — це колючий дріт над стіною. Над новою стіною, яка розділяє Європу”, — сказав Зеленський.

Він висловив подяку тим, хто підтримує нас: “Звичайним німцям, які щиро допомагають українцям на вашій землі. Журналістам, які роблять свою роботу чесно, показуючи все зло, яке росія принесла нам. Вдячний тому німецькому бізнесу, який поставив мораль і людяність вище за бухгалтерію. І вдячний політикам, які намагаються зламати цю стіну”.

“Колишній актор, президент США сказав одного разу в Берліні: Зруйнуйте цю стіну! І я хочу сказати сьогодні. Канцлере Шольц! Зруйнуйте цю стіну. Дайте Німеччині лідерство, на яке ви заслуговуєте! І чим ваші нащадки пишатимуться!”, — сказав Зеленський.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram