Новини
9 Серпня 2019
1 009

Вистачить усім: Україна суттєво наростила експорт зерна

Обсяги експорту пшениці з початку сезону зросли майже на 40%

Станом на початок серпня з початку 2019/2020 маркетингового року Україна експортувала 4,7 млн тонн зернових культур, що на 1,6 млн тонн більше ніж за аналогічний період минулого маркетингового року, повідомляє прес-служба Міністерства аграрної політики та продовольства України.

Обсяги експорту пшениці з початку сезону зросли майже на 40% або на 544 тис. тонн і склали 1,89 млн тонн. Постачання ячменю склали 1,14 млн тонн (+ 40,7%).

Експорт кукурудзи на зовнішні ринки за звітний період склав 1,6 млн тонн (вище в 1,7 рази).

Разом з тим, експорт українського борошна склав 29,5 тис. тонн, що на 62% вище за показник минулого року (18,2 млн тонн).

Як відомо, частка експорту агропродовольчої продукції України за результатами шести місяців 2019 р. становить майже 42%. Основними ринками збуту української агропродукції залишаються чотири регіони – країни Азії, Африки, Європейського Союзу та СНД.

Нагадаємо, Україна повністю використала квоти на безмитний експорт агропродовольчої продукції до ЄС по таким товарам як мед, цукор, крупи та борошно, оброблений крохмаль, оброблені томати, виноградний та яблучний сік, пшениця, кукурудза й вершкове масло.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram