Новини
16 Липня 2019
769

Виробник ліків Gilead інвестує $5,1 млрд у біотехнологічну фірму Galapagos

Кошти будуть витрачені на розширення та прискорення розробок і досліджень

Американський виробник противірусних препаратів Gilead Sciences інвестує $5,1 млрд для збільшення своєї частки в бельгійсько-голландській біотехнологічній фірмі Galapagos NV, про це повідомляється у прес-релізі компанії.

Зазначається, що за умовами угоди Galapagos отримає $3,95 млрд авансового платежу. Кошти компанія планує витратити на розширення та прискорення розробок і досліджень.

У свою чергу Gilead витратить ще $1,1 млрд, щоб збільшити свою частку в Galapagos з 12,3% до 22%. “Крім того Gilead отримає ексклюзивну ліцензію на продукт й опціоні права на розробку та комерціалізацію протягом наступних 10 років всіх поточних і майбутніх програм”, – йдеться у повідомленні.

Додається, що Galapagos має наміри домагатися схвалення акціонерів аби дозволити Gilead ще більше збільшити свою частку володіння – до 29,9%.

Як зазначив Даніель О’Дей, голова та виконавчий директор Gilead, партнерство з Galapagos було обрано через новаторський підхід фірми та платформи для пошуку ліків, “перевірених наукових можливостей та видатної команди”.

Повідомляється, що Barclays, Centerview Partners і Lazard виступили в ролі фінансових консультантів Gilead, а Moelis&Co і Morgan Stanley консультували Galapagos.

За інформацією Reuters, обидві компанії вперше вступили в партнерські відносини чотири роки тому під час розробки лікарського засобу проти запальних захворювань. “Gilead заплатила понад $2 млрд за розробку філготініба, а також за частку в європейській фірмі”, – зазначається у повідомленні.

І додається, що після новини про розширення партнерства, акції Galapagos в понеділок, 15 липня, піднялися на 18% до €149,70 за штуку.

Раніше Investory News писали, що швейцарська фармацевтична компанія Novartis AG отримала дозвіл регулятора на продаж найдорожчого у світі препарату для лікування спинальної м’язової атрофії у дітей у віці до двох років. Управління з контролю якості харчових продуктів і лікарських препаратів США (FDA, Food and Drug Administration) схвалило використання одноразового препарату Zolgensma, вартість якого становить $2,125 млн. Для порівняння, вартість другого найдорожчого у світі препарату під назвою Luxturna становить $850 тис.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram