Новини
31 Липня 2019
642

Вільна площа: У Києві зростають обсяги вакантних офісних приміщень

За останні п’ять років у столиці орендували найменший обсяг офісів

У Києві зростає частка вільних офісних приміщень: за підсумками другого кварталу вона збільшилася з 7,2% до 8,2% – подібний стрибок спостерігається вперше з 2015 р. За останні три місяці компанії орендували всього 13,7 тис. кв. м офісних площ, а за півріччя – 36,1 тис. кв. м. Згідно з дослідженням компанії JLL, це мінімальні показники за останні п’ять років.

“Збільшення обсягу вільних площ в попередньому кварталі носить тимчасовий характер і це пов’язано з фактичним переїздом ряду компаній, які раніше орендували нові офіси. Найчастіше переїзд відбувався зі збільшенням якості, тому вивільнення площ відбулося перш за все в класі В”, – коментує керівник відділу офісних площ компанії JLL (Україна) Олександра Глобина.

Вона також додала, що до кінця 2019 р. очікується зменшення середньої частки незайнятих площ до 6% .Таким чином, спостерігається збереження високої зацікавленості в пошуку приміщень, особливого високого класу, яка зараз стримується недоліком вільних пропозицій.

Головними орендаторами офісних приміщень столиці залишаються IT-компанії, на які припало близько 37% обсягу угод першого півріччя. Виробничих компаній, серед яких найбільша частка фармацевтичних, – 28%.

Нагадаємо, коворкінгова мережа The We Company створила інвестиційний фонд ARK для придбання нерухомості, щоб купувати частки в будівлях, де планується орендувати багато площ. За останні дев’ять років The We Company відкрила 425 офісів в 36 країнах.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram