Новини
22 Листопада 2023
278

Війна спровокувала нестачу продовольства в Україні

Кожна п’ята сім’я в країні стикається з цією проблемою

В Україні в 80% населених пунктах поблизу лінії фронту люди відчувають перешкоди в доступі до продовольства, заявив представник Всесвітньої продовольчої програми (ВПП) в Україні Метью Голлінгсворт на засіданні Ради Безпеки ООН, пише Finance.ua.

За його словами, “сьогодні приблизно кожна п’ята українська родина стикається з тим чи іншим ступенем гострої нестачі продовольства”, передусім біля зони бойових дій.

Понад 900 тис. осіб, які живуть у радіусі 30 км від лінії фронту, відчувають найгостріші потреби у забезпеченні продовольством, які посилюються взимку, додав він.

Голлінгсворт наголосив, що в одній з найвагоміших житниць у світі сотні тисяч людей, які живуть у безпосередній близькості від бойових дій, нині залежать від гуманітарної та продовольчої допомоги.

ВПП забезпечить продовольством близько 750 тис. із цих людей протягом зими. Ще 1,5 млн осіб отримають грошову допомогу в районах, які безпосередньо постраждали від воєнних дій.

Представник ВПП нагадав, що до лютого 2022 року на Україну припадало 9% світового експорту пшениці, 15% — кукурудзи та 44% — соняшникової олії. Наразі Україна вже зазнала збитків сільськогосподарському сектору на $40,2 млрд.

“Ми всі маємо зосередити наші зусилля на задоволенні нагальних потреб цієї країни, зокрема у довгостроковій перспективі, аби гарантувати, що цей сільськогосподарський центр буде швидко відновлений і зможе допомагати голодуючим у всьому світі, бо коли вибухне чергова продовольча криза, світ знову потребуватиме України”, — підкреслив Голлінгсворт.

Нагадаємо, названо п’ятірку найбільших кредиторів України.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram