Новини
16 Червня 2021
546

Відтепер у “Дії” можна відкривати рахунки в банках за допомогою електронних паспортів

Диджиталізації країни стала одним із пріоритетних напрямків у роботі уряду 2021 року

Національний банк України (НБУ) дозволив відкривати рахунки в банках за допомогою електронних паспортів (внутрішнього і закордонного), а також е-свідоцтва про народження в мобільному додатку для оцифрованих документів та послуг “Дія”. Про це повідомив віцепрем’єр-міністр — міністр цифрової трансформації Михайло Федоров у своєму Telegram-каналі.

За його словами, регулятор, зокрема, дозволив під час відкриття рахунків за допомогою додатка пред’являти банківському працівнику е-паспорт, е-паспорт для виїзду за кордон, е-свідоцтво про народження та дані про реєстраційний номер облікової картки платника податків.

Уряд визначив диджиталізацію країни як одне з основних завдань роботи, ключову роль відвівши порталу “Дія” як платформі взаємодії громадянина та державних органів влади.

Нагадаємо, у травні Мінцифри представило ряд нових цифрових продуктів, серед яких зміна місця реєстрації онлайн, підпис “Дія”, онлайн-реєстрація майнових прав, можливість подачі внутрішньо переміщеним особою заяви про намір отримати пільговий кредит на житло, заміна водійського посвідчення та інше.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram