Новини
22 Серпня 2023
285

Відключення світла в зимовий сезон не планується

Це можливо за умови, якщо не буде нових обстрілів

Міністр енергетики Герман Галущенко заявив, що енергосистема буде готова до проходження зимового сезону. Так, відключення світла в зимовий сезон поки що не планується, але вони можуть стати наслідком нових російських атак, пише пресслужба Міненерго.

“Енергосистема буде готова до зими, є всі необхідні ресурси для проходження зимового опалювального сезону без вимкнення електроенергії. Але не виключено наслідків ворожих терористичних атак, які ми не можемо прогнозувати”, — сказав Галущенко.

Він додав, що минулої зими українські енергетики багато чому навчилися з погляду утримання енергосистеми, але удари росії можуть бути модифіковані. Галущенко наголосив, що у разі відсутності нових серйозних пошкоджень через обстріл обмежувати подачу електроенергії споживачам не планують.

“Якщо і будуть відключення світла, то вони будуть наслідком атак на нашу енергосистему і матимуть тимчасовий характер”, — додав міністр.

В “Укренерго” розповідали, що за минулий опалювальний сезон росіяни випустили понад 1200 ракет і дронів по ключових енергетичних об’єктах. Понад 250 із них потрапили в ціль та пошкодили 43% магістральних мереж. Різного ступеня пошкодження отримали також усі теплові та гідроелектростанції.

Над відновленням пошкоджених об’єктів працювало понад 1500 фахівців. Також керівництво вело переговори з різними країнами, щоб знайти нове обладнання замість знищеного. “Укренерго” отримало близько 500 одиниць обладнання.

У розвідці Міноборони Великої Британії зазначали, що кампанія росії проти української енергосистеми, ймовірно, провалилася. рф завдавала ударів по енергооб’єктах з жовтня 2022 року. Масштабні атаки стали рідкістю з початку березня 2023-го, але менші атаки продовжуються.

Міністр енергетики України Герман Галущенко заявляв, що до завершення опалювального сезону 2022-2023 років Україна виходить із профіцитом потужності в енергосистемі та достатніми запасами газу та вугілля. Попри російські атаки, українські енергетики спромоглися зберегти енергосистему цілісної.

Нагадаємо, Україна активно готується до зими. Вже відремонтовано понад 50% атомних енергоблоків.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram