Новини
4 Березня 2024
166

Відеогру “Легенди про Зельду” продали на аукціоні за $288 тисяч

Колись вона коштувала лише $26

Відеогра “Легенди про Зельду” 1987 року, що була продана тиражем понад 6 млн копій і започаткувала одну з найзнаковіших франшиз відеоігор усіх часів, була виставлена на аукціон, пише CNBC.

Продавець гри — 22-річний Кіро. Гра, яка колись була придбана за $26, зберігалася у його сім’ї. Хлопець вирішив продати її через eBay, сподіваючись заробити непогані гроші. Кіро і раніше продавав речі через інтернет.

“Я подивився на історію цін і подумав:” у кращому випадку я отримаю близько $17 тис. або $20 тис., якщо мені пощастить”, — сказав він. Після розміщення лота її відразу ж захотіли купити безліч покупців. Один покупець пропонував за гру $30 тис. та хотів отримати її негайно. Але Кіро скасував продаж, зрозумівши, що в його руках скарб коштовніший.

Тієї ж ночі він отримав повідомлення від колекціонера, який хотів зв’язатися з Кіро. Колекціонер пояснив, що копія “Легенди про Зельду” була надзвичайно рідкісною одиницею із першого випуску гри. Востаннє, коли перша партія Zelda виставлялася на продаж, вона коштувала $705 тис., що зробило її однією з найдорожчих проданих відеоігор.

Колекціонер запропонував Кіро зв’язатися зі службою оцінки та аукціонним будинком, що спеціалізується на колекційних іграх. “Він щиро хотів допомогти, — каже Кіро. — Він був у захваті від виходу цього продукту на ринок і хотів, щоб я отримав те, чого він вартий”. Через два тижні Кіро вилетів у Флориду, щоб дати грі професійну оцінку, а потім до Техасу, щоб зустрітися з Heritage Auctions, які займатимуться продажем.

Цей лот став хедлайнером аукціону відеоігор Heritage. Гру купили за $288 тис.

Нагадаємо, Прозорро.Продажі принесли ₴23,5 млрд за час повномасштабного вторгнення.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram