Новини
11 Січня 2022
512

Від оренди держмайна до бюджету торік надійшло рекордних 1,62 мільярда

Укладено 4700 нових договорів оренди на загальну суму 542,4 мільйона гривень

Надходження від оренди державного майна до бюджету 2021 року становили рекордні 1,62 млрд грн, повідомляє пресслужба ФДМУ.

“За результатами 2021 року оренда державного майна принесла до скарбниці 1,62 млрд грн, що є рекордом надходжень за всі роки незалежності України”, — йдеться у повідомленні.

Як зазначив голова ФДМУ Дмитро Сенниченко, такий результат став можливим завдяки повному розкриттю всієї інформації про об’єкти оренди, а також прозорому механізму торгів, що забезпечило відновлення довіри інвесторів до держави.

“Раніше процедура оренди державних об’єктів була складною та тривалою. Це тривало від 6 до 9 місяців. Вже не кажучи про закритість даних та численні випадки корупції. Тепер орендувати у держави можна просто та прозоро, навіть зі звичайного смартфона”, — додав Сенниченко.

У 2021 році Фондом держмайна було укладено 4,7 тис. нових договорів оренди на загальну суму 542,4 млн грн.

Крім того, завдяки впровадженню Фондом держмайна гнучкої системи орендних пільг для малого та середнього бізнесу, який зазнає лиха через карантинні обмеження, орендарі зберегли 160 млн грн.

У планах на 2022 рік передбачається повна автоматизація процесів оренди державного майна, що зробить процес ще зручнішим і дозволить повністю ліквідувати можливості зловживань.

Нагадаємо, Фонд держмайна ввів в експлуатацію єдину базу даних звітів про оцінку з модулем електронного визначення оціночної вартості, сервісом послуги електронного визначення оціночної вартості й автоматичного формування відповідних електронних довідок.

Раніше ФДМУ оголосив аукціон з оренди пам’ятки архітектури національного значення в Кам’янці-Подільському — частини Руської брами XVI ст. з вежами та укріпленнями, що знаходяться на балансі Національного історико-архітектурного заповідника “Кам’янець” в Хмельницькій області.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram