Новини
11 Серпня 2021
950

Фонд держмайна здає в оренду частину замку в Кам’янці-Подільському

Стартова ціна — 16,5 тисяч гривень на місяць

Фонд держмайна оголосив аукціон з оренди пам’ятки архітектури національного значення в Кам’янці-Подільському — частини Руської брами XVI ст. з вежами та укріпленнями, що знаходяться на балансі Національного історико-архітектурного заповідника “Кам’янець” в Хмельницькій області, повідомляє пресслужба Фонду.

Аукціон відбудеться 25 серпня. Стартова ціна — 16,5 тис. грн на місяць, термін оренди — 5 років.

Загальна площа активу — 210,2 м². До складу комплексу входять приміщення Казематна куртина (109,4 м²), Прибрамна вежа (31,8 м²) і напівбашта з галереєю (69 м²).

Зараз комплекс споруд знаходиться в задовільному технічному стані, забезпечений електропостачанням потужністю 50 кВт.

“Актив розташований на території Національного історико-архітектурного заповідника “Кам’янець”, що є національним закладом культури й одним із семи “Туристичних чудес України”. Також заповідник є одним з найстаріших на території України. Загальна площа заповідника становить 121 га і налічує майже 200 пам’ятників архітектури”, — йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, попит на оренду житла в Україні поточного року зріс на 20-25% проти 2020-го, хоча він дотепер не досягає пікових показників 2019 року. За словами експертів, з початку року зафіксовано підвищення орендних ставок.

Як писали раніше Investory News, іпотечна програма, яка реалізується Урядом за ініціативи президента України через Фонд розвитку підприємництва, не вплинула на обсяги продажів. Причина — умови Програми не влаштовують позичальників.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram