Новини
1 Липня 2021
637

Верховна Рада розблокувала підписання законів про податкову амністію

Парламент відхилив 11 проєктів

Верховна Рада України у четвер, 1 липня, після розгляду відхилила проєкти постанов про скасування свого рішення від 15 червня 2021 року щодо прийняття в цілому законопроєкту №5153 з поправками до Податкового кодексу з пакета про податкову амністію. Про це відомо з трансляції засідання Верховної Ради.

Так, парламент відхилив 11 проєктів постанов про скасування голосування за закон з поправками до Податкового кодексу про добровільне декларування активів фізичних осіб із пакета президентських законопроєктів про податкову амністію, який запроваджував можливість задекларувати свої активи для фізосіб з 1 вересня 2021 року.

Усі проєкти постанов зареєстрували в Раді члени фракцій “Батьківщина”, “Європейська солідарність” і позафракційний народний депутат Олександр Дубинський.

Як зазначив з парламентської трибуни голова комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев, одна з цілей цієї амністії — повернення коштів, які резиденти вивели за кордон, і які там залишаються у наших резидентів. “Для цього вводимо для коштів, які залишаються за кордоном, ставку 7% або 9%. Для коштів, які вони повернуть в Україну і задекларують, ставка 5%”, — додав він.

Раніше Investory News писали, що Верховна Рада 15 червня ухвалила у другому читанні та в цілому законопроєкт №5153. Закон передбачає проведення одноразового добровільного декларування активів фізосіб з 1 вересня 2021 року і до 1 вересня 2022 року. При цьому декларантами не можуть бути особи, які в будь-який період з 1 січня 2010 року виконують або виконували в Україні публічні функції (в редакції до першого читання пропонувалося вказати 2005 рік).

Нагадаємо, у червні Володимир Зеленський ветував закон, що послаблює відповідальність за неправдиве декларування. Запровадження системи електронного декларування було вимогою ЄС для безвізового режиму з Україною.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram