Новини
3 Жовтня 2019
645

Великих платників податків побільшало на 187 підприємств

У ДПС затвердили їх реєстр на 2020 рік

Державна податкова служба, згідно із наказом №98 від 26 вересня, затвердила Реєстр великих платників податків на 2020 рік, повідомляє Офіс великих платників податків ДПС.

Зазначається, що у 2020 році кількість великих платників складе 1660, що на 187 або на 12% більше, у порівнянні з минулим роком.

У відомстві нагадують, що до переліку великих платників враховуються ті, у кого обсяг доходу від усіх видів діяльності за останні чотири послідовні податкові (звітні) квартали перевищив €50 млн.

“Або загальна сума податків, зборів і платежів, сплачених до Державного бюджету України за той же період перевищила €1 млн (з них податкових платежів не менше €500 тис.)”, – уточнили в ДПС.

І додали, що в Реєстрі великих платників податків значаться “Укргазвидобування”, “Укрнафта”, “Нафтогаз України”, “Укрзалізниця” та ПриватБанк.

Нагадаємо, минулого року 61% скарг від підприємців до Ради бізнес-омбудсмена надійшли з приводу саме податкових питань. Найбільше скарг (85%) надходило з Києва – 36%, а найменше – з Одеської області (7%).

А нещодавно ВР України розглянула у другому читанні та підтримала в цілому законопроекти №1057 і №1072, згідно з якими, з 1 січня 2021 року замість двох звітів до податкової – по ЄСВ та податку на доходи фізосіб і підприємців – тепер можна буде здавати один загальний.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram