Новини
20 Жовтня 2021
556

Великі плани: В найближчий рік 85,6% українців планують змінити роботу

Більшість піде на такий крок заради підвищення заробітної плати

85,6% українців за гарної можливості змінять роботу в найближчий рік. При цьому 53,3% опитаних фахівців наголошують, що для своєї кар’єри вважають за краще працювати на одному місці якомога довше та змінювати роботу тільки через обставини. Таких висновків дійшли на порталі Jooble після проведення анонімного опитування серед 1530 українських претендентів з різних сфер зайнятості (період з 6 вересня до 6 жовтня 2021 року).

Крім того 9% опитаних ще не думали про зміну роботи найближчого року; 5,4% — все влаштовує.

53,3% опитаних фахівців зазначили, що для кар’єри було б добре працювати на одному місці якомога довше і тільки за певних обставин змінювати її. Водночас 27,8% обрали б можливість поступово зростати в межах однієї компанії.

16,5% вважають, що краще змінювати роботу раз на 2-5 років з перспективою зростання доходів і підвищення посади. При цьому 2,4% фахівців змінювали б роботу частіше одного разу на 2 роки за необхідності.

49,7% опитаних фахівців розповіли, що після зміни роботи заробітна плата в основному зросла, а от у 32% — залишилася без змін. Цікаво, що у 9,8% опитаних заробітна плата залишалася без змін, от тільки вони мали більше додаткових опцій (страхування, нематеріальні заохочення). 8,5% фахівців засвідчили, що під час зміни роботи їх зарплата зменшувалася.

Також у межах опитування українці назвали три основні причини, які б мотивували їх змінювати роботу:

• відсутність можливостей для зростання зарплати;

• відсутність можливостей для кар’єрного розвитку;

• ненадійність роботодавця.

Серед поширених причин, які обрали опитані фахівці, були токсичність на робочому місці, бажання змін, конфлікти, зміна спеціалізації/професії.

Раніше Investory News писали, що українцям все більше до вподоби робота на фрілансі. Так з початку року найбільше заробляли фріланс-фахівці з Дніпра, Харкова, Львова, Києва та Одеси.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram