Новини
20 Листопада 2019
1 375

Великі плани: Alibaba може залучити на Гонконгській біржі до $12,9 мільярда

Компанія раніше, аніж планувалося, припинить приймати заявки на купівлю акцій

Фото: Chesnot/Getty Images

Китайська компанія Alibaba Group Holding Ltd планує залучити до $12,9 млрд від розміщення акцій на Гонконгській біржі, що стане найбільшим залученням капіталу цього року, повідомляє Reuters.

Зазначається, що Alibaba планує продавати акції за ціною $22,48 за штуку. “При цьому ціна відповідає дисконту у 2,9% до котирувань останнього закриття торгів американськими депозитарними розписками (ADR) Alibaba в Нью-Йорку”, – йдеться у повідомленні.

У результаті компанія може залучити 88 млрд гонконзьких доларів ($11,3 млрд). “Символічна сума, тому що число 8 пов’язане з процвітанням і успіхом у китайській культурі”, – пише Reuters.

Таким чином, загальна сума залучених коштів у разі застосування опціону дорозміщення може зрости до $12,9 млрд. “Тиждень тому обсяг розміщення оцінювали в $ 13,4 млрд”, – нагадує видання.

Однак, як зазначає Bloomberg, фінальна ціна ще не визначена і може змінитися. “Представники Alibaba відмовилися коментувати дану ситуацію”, – йдеться у повідомленні.

До того ж, як повідомляє CNBC, посилаючись на декілька джерел на ринку, прийом заявок від інституційних інвесторів на купівлю акцій Alibaba Group у Гонконзі припиниться раніше, аніж планували у компанії.

Видання пише, що на фоні високого попиту інтернет-гігант офіційно закриє книгу заявок у середу, 20 листопада. “Це на півдня раніше запланованого”, – уточнює CNBC. При цьому за словами одного з джерел “книга заявок уже заповнена”.

Раніше Investory News писали, що в середині листопада Alibaba Group Holding підтвердив плани проведення вторинного лістинга на Гонконгській фондовій біржі.

Цікаво, що у перші півтори години “Дня холостяка” – найбільшого фестивалю розпродажу у Китаї, що заснований мільярдером Джеком Ма, компанія Alibaba продала товарів на рекордні 114 млрд юанів ($16,3 млрд).

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram