Новини
4 Грудня 2020
928

Велика українська IT-компанія назавжди переходить на дистанційну роботу

Тим часом в Іспанії можуть змінити робочий графік на чотириденний

Фото: adsider.com

Українська компанія Jooble з 1 січня 2021 року відправляє всіх своїх співробітників на віддалений формат роботи. Загалом з початку березня 70% співробітників перейшли на “дистанційку” та більше не хочуть повертатися до офісу, повідомляє MC.today.

Як зазначає СЕО Jooble Роман Прокоф’єв, працівники не бажають ходити в офіс з різних причин. “Одні бояться захворіти, інші — не хочуть витрачати час на поїздку до офісу, адже заощаджені години можна приділяти сім’ї, здоров’ю, хобі”, — пояснює він.

Крім того, перехід на віддалений формат дозволить компанії наймати співробітників з інших міст і навіть країн.

Додається, що офіс на 2,8 тис. кв. м, на який було витрачено €1 млн, використовуватимуть як коворкінг для співробітників, які все ж захочуть іноді працювати поза домом.

Jooble — сайт для пошуку роботи в Україні та світі, входить до трійки найпопулярніших ресурсів з працевлаштування. Компанія наразі присутня в 71 країні світу та оперує трафіком близько 90 млн відвідувачів на місяць.

Тим часом в Іспанії можуть перейти на чотириденний робочий графік, повідомляє Bloomberg, з посиланням на віцепрем’єра країни Пабло Іглесіаса.

Видання зазначає, що міністерство праці Іспанії та його глава Іоланда Діас хочуть скоротити робочий день і перевести жителів країни на “чотириденку”. “На думку чиновників, це може підвищити зайнятість”, — йдеться у повідомленні.

В інтерв’ю телеканалу RTVE Іглесіас пояснив, що сам завжди виступав за скорочення робочого тижня. “Я знаю, що Міністерство праці та Іоланда Діас вивчають це питання”, — розповів він.

Відповідаючи на питання про те, коли може бути введений чотириденний робочий графік, віцепрем’єр зазначив, що все залежить від міністерства.

Іглесіас виступив із заявою через два дні після того, як гігант споживчих товарів Unilever в рамках експерименту пообіцяв перевести співробітників у Новій Зеландії на “чотириденку”.

За словами керуючого директора компанії у країні Ніка Бенгса, це допоможе поліпшити ментальний стан співробітників і підвищити їх продуктивність.

Нагадаємо, на думку гендиректора Amazon Web Services Енді Ясси, у постковідному світі люди майже не приходитимуть до офісу. При цьому багато працівників уже змінюють свій робочий статус на “віртуальний”.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram