Новини
7 Жовтня 2020
1 115

Велика диверсифікація: Найбільший у світі продавець нафти переорієнтовується на б/у авто

Vitol планує стати найбільш надійною платформою для автомобільних угод у світі

Найбільший у світі продавець нафти Vitol робить бізнес-ставку на старі авто – компанія планує торгувати ними у Туреччині та Пакистані, повідомляє Bloomberg.

Vitol запустила новий сервіс Vava Cars, повідомивши, що головна місія – стати найбільш надійною платформою для автомобільних угод у світі. “Цей стартап – приклад того, як найбільші світові енергетичні трейдери намагаються диверсифікувати бізнес”, – зазначають експерти.

Трейдер Vitol з продажами у 8 млн барелів нафти та нафтопродуктів на добу не очікує піку світового попиту на сировину мінімум до 2030 року, тому шукає нові джерела прибутку.

“Через здешевлення ліри старі автомобілі у Туреччині стають способом хеджування валютних ризиків. У країні також є нестача нових машин”, – йдеться у повідомленні.

Vitol – третя за виторгом компанія Туреччини із 1,8 тис. автомобільними заправками.

Раніше Investory News писали, що Віктор Пінчук та мільярдер Іен Тейлор готуються продати газовидобувну компанію Geo Alliance, виходити з якої український олігарх планує разом зі своїм партнером по цьому бізнесу – нідерландською групою Vitol мільярдера Іена Тейлора. Vitol – найбільший світовий трейдер вуглеводнів, тому його відхід з українського ринку – негативний сигнал потенційним інвесторам України.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram