Новини
26 Лютого 2021
822

Велика Британія зіткнулася з найсильнішим відтоком людей з часів Другої світової війни

Торік з країни виїхало 700 тисяч осіб

Іноземні робітники масово залишають Велику Британію, країна зіткнулася з найсильнішим відтоком людей з часів Другої світової війни. Це загрожує економіці, вже підірваною Brexit і коронавірусом, пише Bloomberg.

Тільки з Лондона за минулий рік виїхало 700 тис. осіб. “Ризик полягає в тому, що люди можуть не повернутися, виникне дефіцит робочої сили та країна назавжди втратить частину виробництва і податкових надходжень”, — зазначив професор економіки Королівського коледжу Лондона Джонатан Портес.

Він вважає, що понад мільйон іноземних працівників вже покинули країну. У довгостроковій перспективі це також може загострити демографічну проблему.

Британська економіка пережила у 2020 році гіршу рецесію за останні 300 років. Банк Англії оголосив, що за підсумками минулого року ВВП країни впав на 9,9%.

В останній раз економіка скорочувалася так сильно в 1709 році, коли ВВП впав на 13,4%. Причинами були війна за іспанську спадщину, а також ультрахолодна зима 1708-1709 років, яка стала найсуворішою в Європі за останні 500 років.

Як писали раніше Investory News, більше одного мільярда жителів планети до 2050 року можуть зіткнутися із загрозою вимушеного переселення через швидке зростання населення, нестачі доступу до продовольства і води.

Нагадаємо, торік продажі пива в пабах впали на 56%, якщо порівняти з 2019 роком — на £7,8 млрд ($10,8 млрд). Виторг скоротився на $10,8 млрд.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram