Новини
10 Лютого 2021
618

Торік продажі пива в британських пабах впали до мінімуму за останні 100 років

Виторг скоротився на $10,8 мільярда у 2020 році

Торік продажі пива в пабах впали на 56%, якщо порівняти з 2019 роком — на £7,8 млрд ($10,8 млрд), повідомила Британська асоціація виробників пива та пабів (BBPA). Це стало мінімальним рівнем з 1920-х років.

Настільки різке зниження обсягів продажів викликане пандемією COVID-19 та жорсткими заходами влади боротьби з нею: тривалими локдаунами та закриттям точок громадського харчування, магазинів, пабів тощо.

У другому кварталі продажі пива в барах впали на 96% проти другого кварталу 2019 року, а в четвертому кварталі — коли паби змогли відкритися, але з низкою обмежень за часом роботи — продажі впали на 77%.

З огляду на обсяги втрат, учасники BBPA звернулися до влади країни з проханням вжити заходів щодо виведення місцевого бізнесу з гострої кризи. Власники пабів, локальних пивоварень пропонують відкриття пабів одночасно з відкриттям магазинів і готелів у процесі вакцинації населення, а також тимчасове зняття обмежень для пабів, таких як заборона продавати пиво без їжі або будь-якої закуски.

Крім того, асоціація зазначила, що уряд повинен продовжити надавати фінансову допомогу учасникам індустрії пабів для їх порятунку від банкрутства та втрати робочих місць.

Нагадаємо, Королева Великої Британії Єлизавета II запустила власне виробництво джина. Це вже третій алкогольний бренд, який відкриває Букінгемський палац. Як відомо, у липні 2020 року Букінгемський палац презентував колекцію джина Royal Collection Trust, а кілька місяців потому син королеви принц Чарльз вирішив індивідуально випускати цей же напій під маркою Highgrove.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram