Новини
24 Грудня 2019
988

Вдало попрацювали: У 2019 році загальний виторг Disney перевищив $10 мільярдів

80% найкасовіших фільмів року були проведені саме цією компанією

Вісім із десяти найкасовіших фільмів року в США, а також запуск стрім-сервіса Disney + у 2019 році стали найвдалішими проєктами для однієї з найбільших корпорацій індустрії розваг у світі The Walt Disney Company, повідомляє The Verge.

Видання пише, що новий рекорд компанія досягла одразу після прем’єри чергової серії космічної саги “Star Wars: The Rise of Skywalker” (“Зоряні війни: Скайвокер. Сходження”), яка на домашньому прокаті в перший вікенд зібрала $175,5 млн.

Загалом, цього року релізи Disney складають колекцію гарантованих хітів: “Капітан Марвел”, “Месники: Фінал” і “Людина-павук: Далеко від дому” завершили “Сагу нескінченності”.

При цьому “Історія іграшок 4” і “Холодне серце 2” стали довгоочікуваними продовженнями улюблених франшиз, “Аладін” і “Король Лев” – вдалими рімейками популярних у 1990-і роки мультфільмів.

Таким чином загальний виторг Disney вже перевищив $10 млрд.

Загалом, студія розпочала десятиліття з двох основних придбань: Marvel Entertainment у 2009 році й Lucasfilm у 2012 році. “Сумарні інвестиції в розмірі понад $8 млрд відразу ж окупилися, – пише видання. – Так, Marvel Studios заробила понад $28 млрд, а “Зоряні війни” стали ключовим елементом стрім-сервісу Disney +”.

Додається, що головна мета компанії у тому, аби створити франшизи, які можна було б використовувати протягом тривалого часу. “Ця стратегія виявилася успішною – Disney домінувала щороку протягом останнього десятиліття”, – йдеться у повідомленні.

Єдине – протягом двох років (2011-2013 р.) студія не була цілком представлена в топ-10 найкасовіших релізів, тобто незадовго до виходу нових фільмів франшизи “Зоряні війни”, і в той момент, коли Marvel тільки набирала обертів.

Видання зазначає, що 2020 рік для Disney буде менш насиченим. “Очікується декілька гучних картин, включаючи екранізацію “Мулан”, а також марвеловські “Чорна вдова” і “Вічні”.

“Більшу частину уваги компанія приділятиме своєму сервісу Disney +, заманюючи глядача ексклюзивами”, – йдеться у повідомленні.

Додається, що до 2021 року, коли на екрани вийде “Аватар-2”, а також ряд інших очікуваних фільмів, Disney може в повній мірі домінувати не тільки в прокаті, але й на ринку потокових сервісів.

Нагадаємо, після запуску Disney+ акції Walt Disney Co зросли до рекордного максимуму – у перший день роботи сервісу кількість передплатників досягла 10 мільйонів.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram