Новини
9 Серпня 2023
239

Disney вивчає можливості скорочення витрат за допомогою ШІ

Для вивчення питання було створено цільову групу

Фото: Richard Drew

Корпорація Walt Disney створила цільову групу для вивчення штучного інтелекту та того, як його можна застосувати в розважальному конгломераті, хоча голлівудські письменники та актори борються за обмеження використання цієї технології в індустрії, повідомляє Reuters з посиланням на три джерела в галузі.

За їх словами, цільова група була заснована на початку цього року, перед страйком голлівудських письменників, і планує займатися розробкою програм штучного інтелекту власними силами, а також формувати партнерські відносини зі стартапами.

Як доказ свого інтересу, Disney має 11 вакансій, на які шукають кандидатів, які мають досвід роботи зі штучним інтелектом або машинним навчанням.

Відповідно до опису вакансій, позиції стосуються практично всіх підрозділів компанії — від студії Walt Disney до тематичних парків та інженерної групи компанії, Walt Disney Imagineering, до телебачення під брендом Disney та рекламної команди, яка прагне створити штучний інтелект “наступного покоління”.

Представник Disney відмовився від коментарів.

Одне з джерел, внутрішній адвокат, який говорив на умовах анонімності зазначив, що застарілі медіакомпанії, такі як Disney, повинні або розібратися з ШІ, або ризикують застаріти.

Він вважає штучний інтелект одним з інструментів, який допоможе контролювати стрімкі витрати на виробництво фільмів і телевізійних фільмів, які можуть зрости до $300 млн за випуск такого великого фільму, як “Індіана Джонс і циферблат долі” або “Русалонька”. Такі бюджети вимагають настільки ж величезних касових прибутків, щоб просто стати беззбитковим.

За його словами, з часом буде досягнуто економію коштів.

За словами другого джерела, а також колишнього співробітника Disney Imagineer, штучний інтелект міг би покращити підтримку клієнтів або створити нову взаємодію для паркового бізнесу.

Він вказав на Project Kiwi, який використовував методи машинного навчання для створення Baby Groot – маленького робота, який імітує рухи та характер персонажа “Вартових Галактики”.

Машинне навчання — це галузь штучного інтелекту, яка дає комп’ютерам можливість навчатися без програмування, інформує його системи зору, щоб він міг розпізнавати об’єкти у своєму середовищі та орієнтуватися в них. Співрозмовник агентства зазначає, що колись Бебі Грут спілкуватиметься з гостями.

ШІ став пороховою бочкою в Голлівуді, де письменники та актори вважають його екзистенційною загрозою для робочих місць. Це центральне питання в переговорах про контракти з Гільдією кіноакторів і Гільдією сценаристів Америки, які страйкують.

Disney обережно публічно обговорює ШІ. Керівники візуальних ефектів, які працювали над останнім фільмом “Індіана Джонс”, підкреслили копітку працю понад 100 художників, які витратили три роки на те, щоб “омолодити” Харрісона Форда, щоб вісімдесятилітній актор міг виглядати молодшим протягом хвилини на початку фільму.

Раніше Investory News писали, що Alibaba запускає ШІ-моделі з відкритим вихідним кодом.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram