Новини
28 Жовтня 2022
364

Вчені розробили одяг, який допоможе сховатися від ШІ-систем розпізнавання

У межах широкого дослідження змагальних атак на детектори команді вдалося створити потрібний патч

Група дослідників з Мерілендського університету в Коледж-Парку, яка працює зі штучним інтелектом Facebook, розробила светр-невидимку, який може приховати людину від систем розпізнавання, повідомляє ITC.

Спочатку команда зосередилася на моделюванні атак: створенні змагального шаблону “светра-невидимки”. Вчені розробили одяг, який допоможе сховатися від ШІ-систем розпізнавання, який можна було б застосувати до виявлених об’єктів на зображенні, а нейромережа не змогла б їх розпізнати. Дослідники спробували створити універсальний протиборчий патч — єдиний шаблон, який можна застосувати на будь-якому об’єкті та приховати його від системи ШІ.

Попередні спроби змагальних атак на нейромережі переважно були зосереджені на класифікаторах (надають цілісну мітку всьому зображенню), але цього разу дослідники взялися за детектори (локалізують об’єкти на зображенні).

“Детектори працюють, розглядаючи тисячі попередніх зображень з різними розташуваннями, розмірами та співвідношеннями сторін об’єкта. Щоб обдурити детектор об’єктів, змагальний шаблон має змінити й усі попередні зображення, що набагато складніше, ніж обдурити єдиний висновок класифікатора”, — йдеться у дослідженні.

Дослідники довели, що складніше — не означає неможливо. У межах широкого дослідження змагальних атак на детектори команді вдалося створити потрібний патч. Команда надрукувала 10 шаблонів на плакатах і розмістила їх у 15 місцях — всі вони знизили продуктивність детекторів у зображеннях.

А потім, тестуючи концепцію, подібну до гри у “паперових ляльок” (дитяча гра, в якій ляльку з картону можна було одягати в різні вбрання), команда використала одяг і виявила, що “светр-невидимка” значно ефективніше погіршує роботу детекторів.

“Цей стильний светр — чудовий спосіб зігрітися цієї зими. Він оснащений непромокаючою підкладкою з мікрофлісу, має сучасний крій та протиборчі ШІ візерунки, які допоможуть втекти від детекторів об’єктів”, — зазначає команда дослідників.

Нагадаємо, створено фотонний чип нової конструкції, що передає дані з рекордною швидкістю. Він дозволяє передати весь інтернет-трафік за пів секунди.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram