Новини
30 Жовтня 2023
312

“Вбивці квіткової повні‎” — фільм з антрактом

Стрічка триває аж 3,5 години, тож кінотеатри самовільно роблять перерви

Мартін Скорсезе не включив антракт у свою кримінальну драму “Вбивці квіткової повні‎”, однак це не завадило деяким кінотеатрам самостійно встановити перерву у показі фільму, який триває аж 3 години 26 хвилин, пише ITC.

За даними Variety, у п’ятницю дві європейські мережі кінотеатрів і один незалежний кінотеатр в Амстердамі продавали квитки на сеанси із вбудованим антрактом. UCI Cinemas, яка має понад 80 кінотеатрів в Німеччині, Італії, Португалії та Бразилії, включила 6-хвилинну перерву у середині фільму майже на всіх майданчиках. Вебсайти мережі кінотеатрів Vue та амстердамського The Movies Haarlemmerdijk також пропонували квитки з антрактами.

Щодо США — то кінотеатр The Lyric у Колорадо показував кримінальну драму з антрактом до 26 жовтня, але скасував його через проблеми з Apple Original Films та Paramount. Повідомляється, що компанії звернулись до кінотеатру та змусили показувати фільм, як передбачено контрактом, тобто без перерв.

Сам Мартін Скорсезе раніше виступав на захист хронометражу свого фільму: “Люди кажуть, що три години це забагато, але ви ж можете сидіти перед телевізором і дивитись щось аж п’ять годин поспіль”.

Хронометраж у 3 години 26 хвилин приніс фільму “Вбивці квіткової повні‎” звання одного з найдовших фільмів сучасного Голлівуду, утім попередня робота Скорсезе “Ірландець” 2019 року була ще на три хвилини довшою (3 години 29 хвилин, але вона не виходила у кінотеатрах та транслювалася на Netflix).

Фільми, які лідирують у світових касових зборах, також чи не усі відзначаються великим хронометражем — “Аватар”, який нині посідає перше місце, триває 2 години 41 хвилину, далі йдуть “Месники: Завершення” (3 години й 2 хвилини), “Аватар: Шлях води” (3 години 12 хвилин) та “Титанік” (3 години 14 хвилин). На звання найдовшого голлівудського фільму могла претендувати й четверта частина пригод найманого вбивці Джона Уіка — режисер Чад Стагельскі та монтажер Натан Орлофф розповіли, що початкова версія неонуар-бойовика тривала 3 години 45 хвилин.

Історія, показана у фільмі “Вбивці квіткової повні‎”, адаптує роман Девіда Ґренна 2017 року, який розповідає про серію таємничих вбивств, після того, як на землях племені Осейдж було виявлено великі поклади нафти. Головні ролі у драмі Скорсезе зіграли Леонардо Ді Капріо, Роберт Де Ніро та Лілі Ґладстон.

Фільм обійшовся у $200 млн — і це смілива ставка Apple на великий екран, яка до цього надавала перевагу стримінгу. Точної дати виходу “Вбивць квіткової повні” на Apple TV+ ще немає, але це відбудеться принаймні через 45 днів після дебюту в кінотеатрах. Стрічка наразі зібрала $84,6 млн у світі та має високі оцінки на Rotten Tomatoes — 93% від критиків та 85% від глядацької аудиторії.

Нагадаємо, Тейлор Свіфт стала мільярдеркою.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram